Web Analytics
Prvi muzej kulture Velikog zida u Sinđijangu - BetaRS

Prvi muzej kulture Velikog zida u Sinđijangu

Društvo | 12.01.2024 | access_time 12:35
Prvi muzej kulture Velikog zida u Sinđijangu
Turisti razgledaju model tornja-svetionika u Muzeju Puta svile i kulture Velikog zida u okrugu Juli, u severozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti Sinđijang Ujgur (Sinhua/Džao Ge)

Autonomni region Sinđijang Ujgur u severozapadnoj Kini otvorio je svoj prvi muzej Velikog zida koji služi za rasvetljavanje brojnih ostataka Velikog zida na tom području, objavila je Sinhua.

Smešten u okrugu Juli, Muzej Puta svile i kulture Velikog zida sadrži više od 600 predmeta ili kompleta predmeta i ima izložbenu površinu od 2.520 kvadratnih metara.

U Sinđijangu se nalazi 212 relikvija Velikog zida, što je dokaz da su tim područjem upravljale drevne kineske dinastije, rekao je Li Ćiang, direktor odeljenja za kulturu i turizam Sinđijanga.

Prvi muzej kulture Velikog zida u Sinđijangu
Turisti se informišu o ciglama od kojih je izgrađen Veliki zid na Putu svile i o Muzeju kulture Velikog zida u okrugu Juli, u severozapadnoj kineskoj autonomnoj oblasti Sinđijang Ujgur (Sinhua/Džao Ge)

Lokacije relikvija, uključujući kule sa svetlima i tvrđave, obuhvataju period od dinastije Han (202. pne-220.nove ere) do dinastije Ćing (1644-1911), navode u Muzeju.

Okrug Juli ima obilje relikvija Velikog zida, uključujući ruševine tornja svetionika Kijakkuduk, koji datira iz dinastije Tang (618-907). Arheolozi veruju da je toranj nekada koristila vojska za prenos signala dimom i vatrom i odbranu drevnog Puta svile.

Teme