Web Analytics
Partizan velikim preokretom do pobede protiv Makabija - BetaRS

Partizan velikim preokretom do pobede protiv Makabija

Kosarka | Izvor: Beta | 12.01.2024 | access_time 22:50
Partizan velikim preokretom do pobede protiv Makabija
Košarkaši Partizana pobedili su večeras posle velikog preokreta Makabi sa 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12) u 21. kolu Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pi Džej Doužer sa 23 poena, dok je Džejms Naneli ubacio 20, uz devet asistencija.

Makabi je predvodio Vejd Boldvin sa 19 poena, a Roman Sorkin ubacio je 14.

Partizan je deveti sa 11 pobeda iz 21 meča, dok je Makabi šesti sa 12 trijumfa i devet poraza.

Ekipa Makabija mnogo bolje se snašla u ispunjenoj Beogradskoj areni u prvom poluvremenu. Tim iz Izraela u potpunosti je u prvom delu meča imao kontrolu, poveo je sa 16:0 bez promašaja u šutu iz igre. Partizan je delovao potpuno van ritma i bezidejno, napadi nisu funkcionisali, dok u odbrani nije bilo agresivnosti. Prve poene crno-beli postigli su tek posle šest minuta košarke, ali je prednost rivala i posle toga rasla. U pojedinim trenucima Makabi je imao i preko 20 poena prednosti, a najviše su vodili sa 39:15.

Partizan je do poluvremena, najviše zahvaljući Doužeru, uspevao da ostne u igri, pa ček i da smanji na 13 poena zaostatka, no, ipak je na poluvremenu imao 16 poena zaostatka - 52:36.

Situacija se u drugom poluvremenu u potpunosti preokrenula, iako na parketu nije bilo Doužera i kapitena Kevina Pantera, ali i takođe efikasnog Nanelija.

Iako je delovalo u uvodna dva minuta treće čevrtine da se ništa drastično nije promenilo i da će Makabi rutinski meč da privede kraju, crno-beli su uzvratili, čak i preokrenuli u jednom trenutku najviše zahvaljujući Kabolku, koji je na obe strane terena dominirao.

Makabi je u završnici četvrtine tim trenucima i dalje imao konkuretan ritam, a Boldvin je uz zvuk sirene doneo izjednačenje za 67:67 posle 30 minuta igre.

Poslednja četvrtina nije dobro počela po crno-bele, pošto je u ranoj fazi Džejms Naneli napravio drugi nesportski faul, ali ispostavilo se, to nije poremetilo tim Željka Obradovića. Usledile su dve vezane trojke Partizana, prvo je Smailagić, a potom Jaramaz pogodio za tri poena za vođstvo od 75:69 na sedam minuta i 35 sekundi do kraja.

Usledio je period malo lošije organizacije napada crno-belih, pogodili su posle nekoliko promašaja poentirali Doužer i Panter, ali ni Makabi s druge strane nije mogao da pogodi ništa, procenti šuta značajno su opali, iako odbrana Partizana nije bila posebno agresivna.

Imao je Makabi nekoliko prilika da se vrati, pošto je Partizan upisao pet izgubljenih lopti, a izraelski tim promašio nekoliko otvorenih šuteva i zicera, pa su tako crno-beli uz mnogo sreće, uspeli da zadrže stečenu prednost i upišu bitnu pobedu u borbi za plasman u Top 8.

Teme