Web Analytics
Vučić u Davosu razgovarao sa Lajčakom i drugim zvaničnicima - BetaRS

Vučić u Davosu razgovarao sa Lajčakom i drugim zvaničnicima

Politika | 17.01.2024 | access_time 12:30
Vučić u Davosu razgovarao sa Lajčakom i drugim zvaničnicima
Foto: Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

Vučić je na Instagramu napisao da je na marginama Svetskog ekonomskog foruma sa Novak razgovarao o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, dešavanjima u regionu i daljem jačanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa Srbije i Mađarske.

"I u narednom preriodu nastavljamo da planiramo i radimo zajedno za bolju budućnost naših zemalja", piše predsednik Srbije u objavi.

On je u odvojenoj objavi napisao da je sa Krišto razgovarao o jačanju sveukupne saradnje Srbije i BiH, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.

Lideri će u Davosu razgovarati na temu vraćanja poverenja u globalni sistem, a kasnije tokom dana biće održana i sesija na temu Zapadnog Balkana.

 

Vučić sa Lajčakom u Davosu razgovarao o pretnjama s kojima se suočavaju Srbi na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas u Davosu, na margini Svetskog ekonomskog foruma sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom kome je ukazao da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa.

Vučić je na svom Instagram profilu "budućnostsrbijeav" napisao da je imao "otvoren razgovor" sa Lajčakom tokom Svetskog ekonomskog foruma "o situaciji na Kosovu i Metohiji i pretnjama sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo, a koje ugrožavaju mir i stabilnost regiona".

"Ponovio sam da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku zasnovanu na dijalogu i međunarodnom pravu, ali i upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa", napisao je Vučić. 

Portparol EU je najavio ranije da će se Lajčak na margini Foruma sastati sa Vučićem kao i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, ali da neće biti zajedničkog trilateralnog susreta.

Teme