Web Analytics
Ministar odbrane BiH odbacio tvrdnje da su njegovi sledbenici napali zamenika ministra - BetaRS

Ministar odbrane BiH odbacio tvrdnje da su njegovi sledbenici napali zamenika ministra

Region | 18.01.2024 | access_time 14:00
Ministar odbrane BiH odbacio tvrdnje da su njegovi sledbenici napali zamenika ministra
Foto: Screenshot/YouTube

Ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP) odbacio je danas navode da su njegovi sledbenici napali zamenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića (SNSD) u Sarajevu, posle ročišta u Sudu BiH u procesu protiv predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika.

"Kategorički odbacujem insinuacije o tome da su, kako to kažu iz kabineta zamenika ministra odbrane BiH Aleksandra Goganovića, Helezovi sledbenici fizički napali moga zamenika. Ja nemam sledbenike, ne živimo u srednjem veku", rekao je Helez novinarima u Sarajevu.

On je pozvao nadležne institucije BiH da "istraže navodni napad i da o tome izveste javnost", ocenivši da "nacionalistički vašar, koji se organizuje svaki put kad se u Sudu BiH treba održati ročište Dodiku ima za cilj ida isprovocira incidente, kako bi se Sarajevo prikazalo nesigurnim gradom".

Helez je pozvao bezbednosne agencije BiH da osiguraju da se sudski procesi odvijaju bez pritiska i provokacija.

Aleksandar Nikolić, šef Goganovićevog kabineta, izjavio je agenciji Srna da su napadači na zamenika ministra odbrane uzvikivali: "Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću".

Nikolić je naveo i da ministar Helez (podnošenjem krivične prijave protiv Goganovića) "vrši pravno nasilje nad Goganovićem i indirektno poziva na njegov linč".

Teme