Web Analytics
Košarkaši Zvezde izgubili od Baskonije u Evroligi - BetaRS

Košarkaši Zvezde izgubili od Baskonije u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 18.01.2024 | access_time 21:15
Košarkaši Zvezde izgubili od Baskonije u Evroligi
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Baskonije sa 90:91 (30:20, 22:23, 10:26, 28:22), u utakmici 22. kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Jago dos Santos sa 26 poena uz pet asistencija. Rokas Gedraitis postigao je 13 poena i imao je pet skokova, Džavonte Smart 11 poena, a Adam Hanga 10.

Baskoniju je predvodio Markus Hauard sa 32 poena. Srpski košarkaš Vanja Marinković postigao je 18 poena, uključujući i dva poena sa linije za slobodna bacanja u samoj završnici, dok je Čima Moneke imao 13 poena i 12 skokova.

Zvezda je organizovano počela utakmicu, organizacija u napadu bila je dobra, iako su Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Nikola Topić izostali iz sastava zbog povreda.

To je u ekipi crveno-belih dobro iskoristio Jago dos Santos, brzo je došao do 10 poena, bez promašaja iz igre i odveo Zvezdu do dvocifrene prednosti.

Baskonija je s druge strane imala mnogo grešaka u napadu, ali je kontrolisala skok, pa je ipak uspevala da zadrži priključak. Ulaskom Monekea, tim bivšeg trenera Zvezde Duška Ivanovića postepeno je pronalazio ritam, ali do poluvremena crveno-beli uspeli su da zadrže devet poena prednosti - 52:43.

Španski tim, predvođen Hauardom, koji je imao samo jedan promašaj iz igre u trećoj četvrtini, u potpunosti je preokrenuo ritam utakmice, ali i rezultat. Baskoniji je sve polazilo za rukom, šut za tri poena i dalje je bio na visokim procentima, greške su se smanjile, ali i skok u napadu.

Zvezda nikako nije uspevala da pronađe ritam, napadi su bili bezidejni i spori, što je Baskonija u potpunosti iskoristila i treći period dobila sa 26:10.

Crveno-beli teško su i tokom većeg dela poslednje deonice pronalazili rešenja, ali ipak prednost Baskonije se postepeno "topila", pre svega zahvaljujući boljoj odbrani Zvezde. Posle trojke Gedraitisa na minut i 51 sekundu do kraja domaćin je prišao na poen zaostatka - 83:84, ali to je bilo praktično sve što su crveno-beli uspeli da urade.

Hauard je na drugoj strani poentirao za dva poena, a Luka Mitrović je potom promašio polaganje pod faulom, ali i dva slobodna bacanja, da bi Amerikanac još jednom pogodio za dva i vođstvo od 88:83.

Dos Santos je zatim poentirao sa bacanja i u kontri posle ukradene lopte za 87:88. Na drugoj strani Kodi Miler Mekintajer pogodio je prvo slobodno bacanje, drugo je promašio, a loptu je pod košem uhvatio Moneke, prekršaj je napravljen nad Marinkovićem, koji je pogodio oba slobodna bacanja i obezbedio pobedu.

U poslednjim trenucima Dos Santos je pogodio trojku i postavio konačan rezultat.

Utakmica u punoj Beogradskoj areni počela je minutom ćutanja u čast nekadašnjeg košarkaša i trenera Dejana Milojevića koji je u sredu umro u 46. godini od posledica srčanog udara.

Zvezda sada ima devet pobeda i 13 poraza, a Baskonija 12 pobeda i 10 poraza.

Teme