Web Analytics
Vučić: Potrebno izgraditi više od 1.000 kilometara kanalizacione mreže, ugasiti kotlarnice - BetaRS

Vučić: Potrebno izgraditi više od 1.000 kilometara kanalizacione mreže, ugasiti kotlarnice

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 20.01.2024 | access_time 20:40
Vučić: Potrebno izgraditi više od 1.000 kilometara kanalizacione mreže, ugasiti kotlarnice
Foto: Beta/MILAN ILIC
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mora da se izgradi 1.108 kilometara kanalizacione mreže i da nije zadovoljan dosadašnjim radom na tom projektu.

"To mora da ide mnogo brže. Nije samo pitanje para - novac bismo našli, ali nema kapaciteta, ljudi, znanja. Za održavanje fabrika za prečišćavanje otpadnih voda moraćemo da angažujemo strance da nam to obavljaju", kazao je on na predsatavljanju projekta "Skok u budućnost 2027".

Dodao je i da će 35 lokalnih samouprava biti pokrivene kanalizacionom mrežom sa više od 85 odsto, ali smatra da ni to nije dovoljno dobro.

"Imaćemo i devet regionalnih centara za upravljanje čvrstim otpadom koji pokrivaju 62 lokalne samouprave", naveo je predsednik.

Vučić je istakao da se i dalje radi na poboljšanju kvaliteta vazduha u Srbiji, a kao jedan od bitnih projekta naveo je gašenje kotlarnica na ugalj, mazut i gas. Osam prioritetnih gradova u kojima će se sprovoditi taj projekat su Niš, Užice, Zaječar, Valjevo, Beograd, Kragujevac, Smederevo i Novi Pazar.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori