Web Analytics
Preminula dr Mirjana Vojinović Miloradov sa Fakulteta tehničkih nauka - BetaRS

Preminula dr Mirjana Vojinović Miloradov sa Fakulteta tehničkih nauka

Vojvodina | 22.01.2024 | access_time 13:55
Preminula dr Mirjana Vojinović Miloradov sa Fakulteta tehničkih nauka
Foto: Pixabay

Profesorka emeritus dr Mirjana Vojinović Miloradov, redovna profesorka u penziji Fakulteta tehničkih nauka preminula je, saopšteno je iz Univerziteta u Novom Sadu.

"Povodom smrti profesorke Miloradov, Univerzitet u Novom Sadu izražava duboko i iskreno saučešće njenoj porodici, studentima, saradnicima i prijateljima", dodaje se.

Precizira se i da profesorka Miloradov pripada prvoj generaciji istaknutih nastavnika i naučnika kojima je dodeljeno prestižno zvanje profesor emeritus Univerziteta u Novom Sadu, za posebna dostignuća u naučnom, stručnom, pedagoškom radu i međunarodnim aktivnostima, rezultate u obezbeđivanju nastavno-naučnog podmlatka, kao i zasluge za razvoj, napredak i doprinos ugledu i afirmaciji Univerziteta i Fakulteta u zemlji i inostranstvu.

Rođena je u Sremskoj Kamenici.

Diplomirala je, a zatim magistrirala i doktorirala na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Predavala je na Tehnološkom, Prirodno-matematičkom, Medicinskom, Filozofskom i Fakultetu tehničkih nauka predmete iz oblasti primenjene i medicinske hemije i inženjerstva zaštite životne sredine.

Nastavu na magistarskim i doktorskim studijama držala je u zemlji i inostranstvu. U zvanju profesora emeritusa bila je angažovana na master i doktorskim studijama na FTN-u.

Komemoracija u organizaciji Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka održaće se u četvrtak, 25. januara 2024. godine, u 11 časova, u amfiteatru zgrade Rektorata.

Teme