Web Analytics
Đoković u polufinalu Australijan opena - BetaRS

Đoković u polufinalu Australijan opena

Tenis | Izvor: Beta | 23.01.2024 | access_time 10:40
Đoković u polufinalu Australijan opena

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog turnira pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.
Prvi teniser sveta pobedio je posle tri sata i 48 minuta i plasirao se u 48. polufinale nekog grend slem turnira. To je bila njegova 33. uzastopna pobeda u Melburnu.

Teniseri su uprkos brojnim brejk loptama osvajali gemove na svoje servise u prvom setu i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

Fric je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, koji je u nastavku imao nekoliko prilika za brejk. On je u osmom gemu posle velike borbe propustio četiri brejk lopte i Fric je poveo sa 5:3. Amerikanac je sačuvao prednost brejka i izjednačio u meču.

Prvi teniser sveta dobro je počeo treći set, oduzeo je servis Fricu u drugom gemu, posle ukupno 16. brejk lopte u meču i poveo je sa 2:0. Posle toga je bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis, a zatim je u poslednjem osmom gemu napravio novi brejk za vođstvo u meču.

Đoković je u šestom gemu četvrtog seta oduzeo servis Fricu, koji je odmah vratio brejk, ali je srpski igrač ponovo napravio brejk i poveo sa 5:3. Posle toga je bez većih problema osvojio gem na svoj servis i posle prve meč lopte 11. put se plasirao u polufinale turnira u Melburnu.

"Mučio sam se u prvih par setova, on je igrao kvalitetan tenis, dobro je servirao, gađao je linije i terao me je da igram pozadi. Morao sam da se branim, teško je bilo pronaći tajming, fizički i emotivno iscrpljujuće. Aplauz za Frica, igrao je fantastičan tenis", rekao je Đoković posle meča.

Branilac titule nije iskoristio prvih 15 brejk lopti protiv Frica.

"On je jedan od najboljih servera na svetu, gledao sam ga protiv (Stefanosa) Cicipasa, izuzetno je dobro servirao. Bilo je 4/21 u brejk loptama, ali uspeo sam da napravim brejk kada je bilo najvažnije u trećem i četvrtom setu. Sredinom trećeg seta sam popravio igru, bolje sam servrirao i imao sam više as udaraca od njega, što je iznenađujuće", naveo je on.

On će igrati protiv pobednika meča Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.

"Obojica su u sjajnoj formi. Gledao sam Rubljova protiv (Aleksa) De Minora u pet setova, igrali su neverovatan tenis. Siner igra najbolji tenis života, imao je fantastičan kraj prošle sezone, igrali smo u Torinu i Dejvis kupu, bilo je tesno. Treba da uzmemo kokice i uživamo u tom meču", naveo je Đoković.

 

Teme