Web Analytics
Udineze kažnjen utakmicom bez publike zbog rasizma navijača - BetaRS

Udineze kažnjen utakmicom bez publike zbog rasizma navijača

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 23.01.2024 | access_time 14:40
Udineze kažnjen utakmicom bez publike zbog rasizma navijača
Italijanski fudbalski klub Udineze odigraće narednu utakmicu na domaćem terenu bez publike, pošto su njegovi navijači na rasnoj osnovi vređali golmana Milana Menjana.

Uprava Serije A donela je danas takvu odluku posle velikog besa javnosti zbog incidenata u utakmici u Udinama, koju je Milan u subotu uveče dobio sa 3:2.

Navijači Udinezea su na rasnoj osnovi vređali golmana Milana, a u dva navrata sa razglasa je pročitano upozorenje da se uvrede prekinu.

Sudija Lige Đerardo Mastrandrea naveo je da uprkos dva upozorenja na stadionu da navijači prestanu sa uvredama, nije bilo izveštaja da su se ostali navijači distancirali od rasističkih uvreda. Međutim, pošto je Udineze sarađivao sa nadležnima i brzo reagovao da pronađe odgovorne navijače, primenjena je najblaža kazna.

Fudbaleri Udinezea igraće pred praznim tribinama protiv Monce 3. februara.

Menjan je zajedno sa saigračima napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi, a utakmica je bila prekinuta na pet minuta.

Udineze je jednom navijaču doživotno zabranio ulazak na stadion zbog tih uvreda i obećao da će isto uraditi i za ostale "zle ljude", u jeku poziva nadležnih za strože kazne navijačima.

Menjan je dobio veliku podršku širom sveta i pozvao nadležne da preduzmu ozbiljne akcije.

Teme