Web Analytics
Bivši inspektor o tome zašto je napustio policiju: Osećao sam se kao da radim za mafiju - BetaRS

Bivši inspektor o tome zašto je napustio policiju: Osećao sam se kao da radim za mafiju

Politika | 25.01.2024 | access_time 10:55
Bivši inspektor o tome zašto je napustio policiju: Osećao sam se kao da radim za mafiju
Foto: Privatni arhiv

Doskorašnji policajac, novosadski kriminalistički inspektor Uglješa Bokić izjavio je da je odlučio da napusti taj posao nakon što je počeo da se oseća kao da "radi za mafiju a ne za policiju", iako nije učestvovao direktno u bilo kakvim nezakonitim radnjama, niti je to traženo od njega.

Bokić je za nedeljnik NIN rekao da se nezadovoljstvo skupljalo godinama, a da su okidač u vezi odluke da napusti policiju bili protesti kod novosadskog Šodroša.

On je kazao da je u policiji počeo da radi pre skoro deset godina, i da je sada u odnosu na to vreme razlika u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) nemerljiva, "u negativnom smislu".

"Mogao sam tačno da vidim kako se urušava jedna važna i vitalna institucija kao što je MUP. Ispočetka je to još i bilo podnošljivo, bar su neke granice postojale", rekao je Bokić.

Dodao je da "sada više ne postoje nikakve granice".

"Policija, politika, visoki kriminal i korupcija, sve je to sada jedno. U Novom Sadu su dva načelnika, jedan za drugim, hapšena i za to apsolutno niko ne snosi nikakvu odgovornost, kao da su se sami stvorili natim funkcijama, a ne da ih je neko postavio", istakao je Bokić.

Teme