Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 27. januar 2024. - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 27. januar 2024.

Društvo | 27.01.2024 | access_time 10:10
Naslovne strane za subotu, 27. januar 2024.
Foto: Beta/Emil Vas

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 27. januar 2024. godine pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vranju, o formiranju vlasti u Beogradu, obeležavanju školske slave Svetog Save, o smrti akademika Gorana Petrovića i o porazu Novaka Đokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

BLIC - List prenosi izjavu ministarke zdravlja Danice Grujičić "Novi protokoli definisaće odnos lekara i pacijenata". Rezultati istraživanja stavova mladih u Srbiji "Šta mladi misle o Kosovu, Rusiji, 'Ribnikaru', religiji, vojnom roku, bezbednosti, budućnosti".

VEČERNJE NOVOSTI - "Obnovićemo 57 porodilišta do 2027. godine" o Vučićevom obećanju koje je dao u Vranju. List prenosi stavove Srpske pravoslavne crkve i Matice srpske o Zakonu o rodnoj ravnopravnosti u tekstu "Ideološko nasilje nad jezikom i identitetom".

DANAS - Intervju sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić "Vučiću se žuri da formira vladu da bi prikrio krađu". O smrti akademika Gorana Petrovića "Odlazak pisca beskrajne, bezobalne mašte".

INFORMER - List piše o tvrdnjama opozicije da su se na decembarskim izborima desile prevare i krađa glasova "Dragan Đilas laže da su izbori pokradeni, a hoće mandate". O Novaku Đokoviću koji je izgubio meč "Nole: Nije kraj".

NOVA - Intervju sa profesorom i jednim od osnivača "ProGlasa" Miodragom Jovanovićem "Spremamo listu uslova za izbore, bilo da su novi ili ponovljeni". "Novakov krah koji baš peče" o porazu srpskog tenisera na Australijan Openu.

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije "Trpeli smo i gore dahije od Svečlje, ali ne doveka". O proslavi Svetog Save "Školska slava - tradicija koja traje od 1840. godine".

Teme