Web Analytics
Siner srećan zbog prve grend slem titule - BetaRS

Siner srećan zbog prve grend slem titule

Tenis | Izvor: Beta | 28.01.2024 | access_time 14:50
Siner srećan zbog prve grend slem titule
Italijanski teniser Janik Siner rekao je danas da je osvajanje prve grend slem titule u karijeri na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu velika stvar u njegovoj karijeri.

Siner je osvojio Australijan open pobedom protiv Danila Medvedeva iz Rusije posle pet setova, 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

"Hvala svim saradnicima i svima koji su gledali od kuće, a rade sa mnom. Pokušavamo da budemo bolji iz dana u dan. Čak smo i tokom turnira pokušavali da budemo jači, pokušavali smo bolje da razumemo situaciju i drago mi je što ste ovde i podržavate me, što ponekad nije lako, pošto sam i dalje mlad. Tako je kako je", rekao je Siner posle meča.

"Hvala svima koji ovaj turnir čine tako dobrim. Ovo je najsrećniji slem, veoma lepo mesto. U Evropi je sneg i moji roditelji su sada u mestu u kome je 20 stepeni ispod nule, a bolje je trčati ovde po suncu. Dobro sam odigrao turnir, ovo je velika stvar", dodao je 22-godišnji Siner.

On je postao tek drugi italijanski teniser osvajač grend slem trofeja u Open eri i treći najmlađi osvajač Australijan opena, posle Novaka Đokovića 2008. godine i Džima Kurijera 1992.

Siner je do finala izgubio samo jedan set, protiv Đokovića u polufinalu.

Pohvalio je igru i zalaganje Medvedeva.

"Čestitam tebi i tvom timu na neverovatnom turniru. Igrali smo toliko sjajnih finala, ali u svakom meču pronađem nešto u čemu mogu da napredujem, činiš me boljim igračem. Tvoj trud je bio sjajan tokom čitavog turnira i danas, trčao si za svakom loptom, to je neverovatno", rekao je Siner.

"Nadam se da ćeš osvojiti trofej ovde. Siguran sam da možeš, želim ti sve najbolje u nastavku sezone", dodao je on.

Siner je zahvalio publici na podršci, a posebno roditeljima.

"Voleo bih da svi imaju roditelje kao moje, pošto su me uvek puštali da izaberem šta god sam želeo, a čak i kada sam bio mlađi, nikada me nisu pritiskali. Želim da takvu slobodu ima što više dece, hvala mojim roditeljima", naveo je Siner.

Medvedev je čestitao Sineru jer se do kraja borio za titulu i izrazio je nadu da će on sledeći put osvojiti trofej.

"Danas si pokazao da si zaslužio trofej. Borio si se do kraja, uspeo si da podigneš nivo svoje igre. Tvoj tim obavlja neverovatan posao, osvajaš mnogo turnira. Nadam se da ovo nije tvoja poslednja grend slem titula, a nadam se da ću ja osvojiti sledeću ako budemo igrali u finalu, pošto imam tri uzastopna poraza (u finalima). Pokušaću da budem bolji sledeći put, ali čestitam ti jer si zaslužio titulu", rekao je Medvedev.

Treći teniser sveta zahvalio je svom timu na podršci i izvinio se porodici što nije uspeo da osvoji trofej.

"Želim svima da zahvalim na dve neverovatne nedelje. Boli poraz u finalu, ali bolje je izgubiti u finalu nego u ranijoj fazi. Ponosan sam na sebe, sledeći put ću se više potruditi", naveo je Medvedev.

On je danas peti put izgubio u šestom grend slem finalu. Jedinu titulu osvojio je na Ju Es openu 2021. godine.

Teme