Web Analytics
PKS: Srpske kompanije prvi put na međunarodnom sajmu farmaceutske industrije u Dubaiju - BetaRS

PKS: Srpske kompanije prvi put na međunarodnom sajmu farmaceutske industrije u Dubaiju

Ekonomija | 29.01.2024 | access_time 14:05
PKS: Srpske kompanije prvi put na međunarodnom sajmu farmaceutske industrije u Dubaiju
Foto: Nina Mirković

U Dubaiju je danas počeo međunarodni sajam farmaceutske industrije "Dubai Health Fair", poznatiji kao "Arab Health", na kojem prvi put učestvuje 12 srpskih kompanija, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Kako je navedeno, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), domaće kompanije nastupaju na sajmu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima (UAE) do 1. februara, na Nacionalnom paviljonu Srbije u sektoru "Medical equipment & devices" (medicinska sredstva i oprema).

Svoje proizvode i usluge svetskoj javnosti predstavljaju Hemijska industrija "Nevena" iz Leskovca, "Neomedica" i "Proxima" iz Niša, beogrdski "Elephant Pharma", "Cortex Labs", "Esensa", "Par Pak", "Privredno društvo VZК" i Institut za primenu nuklearne energije - INEP, "Uniplast" iz Čačka, "Milpharm" iz Užica i "Stojanović Pharm" iz Novog Sada.

Direktorka Predstavništva PКS u Dubaiju Maja Antolović istakla je da su na sajmu predstavljaju najbolje kompanije iz oblasti zdravsta iz celog sveta.

"Među 180 zemalja učesnica, učestvuje i Srbija, koju će predstaviti 12 naših kompanija koje nude zanimljiva rešenja iz oblasti inovativnog zdravstva, ali i medicinske opreme", rekla je Antolović.

Ona je dodala da domaće kompanije, koje prvi put učestvuju na ovom sajmu, imaju priliku da vide i koja su to najnovija svetska rešenja i inovacije u oblasti zdravstva, a koje je moguće primeniti i u Srbiji.

Istakla je da firme koje rade u srpskom zdravstvu imaju šta da ponude svetu i da ih očekuje veliki broj B2B sastanaka na sajmu.

Kako je navedeno, predstavnici kompanija očekuju važne sastanke sa potencijalnim partnerima i nove izvozne poslove.

Ukazano je i da je tržište UAE veoma značajno za plasman proizvoda iz Srbije, ali i kao regionalna baza za ostala tržišta Bliskog istoka.

"Arab Health", jedan je od vodećih svetskih sajmova posvećen industriji koja posluje u oblasti zdravstva, a održava se svake godine od 1975.

Tokom godina postao je jedan od najznačajnih događaja za industriju posvećenu zdravstvenoj zaštiti koji ima ključnu ulogu u okupljanju pokretača regionalne i međunarodne politike, inovativnih kompanija, zdravstvenih radnika, proizvođača i distributera medicinskih sredstava, naveli su iz PKS.

Na ovogodišnjem "Arab Health" sajmu očekuje se više od 110.000 posetilaca, a učestvuje više od 3.450 izlagača iz 180 zemalja.

Teme