Web Analytics
Dodik: Oružane snage BiH ne služe ničemu, samo prave trošak - BetaRS

Dodik: Oružane snage BiH ne služe ničemu, samo prave trošak

Region | 30.01.2024 | access_time 14:00
Dodik: Oružane snage BiH ne služe ničemu, samo prave trošak
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da Oružane snage BiH predstavljaju samo trošak i da ta vojska "ne služi ničemu".

"Ta vojska je samo troškovna i ničemu ne služi. Nemamo poverenje u njenu sposobnost da odbrani slobodu srpskog naroda na teritoriji BiH, bez obzira što je čini i srpska komponenta", rekao je Dodik nakon prikaza nivoa sposobnosti Vojske Srbije u Domu garde u kasarni Topčider.

On je ocenio da je ideja o tome da ta vojska treba da deluje na teritoriji cele BiH "iluzija sklepana u okviru zapadnih raspoloženja nekog drugog vremena".

Dodik je rekao da je BiH nestabilna i da se "teško može stabilizovati" i da politički život u toj zemlji isključivo stabilizuje pritisak Zapada, odnosno Amerike i Velike Britanije.

On je pozdravio odluku državnog rukovodstva Srbije da, u okviru politike vojne neutralnosti, pojačava snagu svoje vojske i da srpski narod u RS raduje svaki napredak na tom planu.

"Zadovoljan sam što je Vojska Srbije svake godine sve bolje obučena i opremljena i da je sposobna da očuva mir. Pre svega za Srbiju a onda i za ceo srpski narod", rekao je on.

Dodik je rekao da "nije naivan" da misli da u BiH ne postoje opasnosti vezane za RS i njen narod.

"Naše pokazivanje da smo mir i za poštovanje Dejtonskog sporazuma urušava se u činjenici da se nalazimo u nestabilnom bezbednosnom raspoloženju, oličenom u činjenici da često imamo pretnje Bošnjaka da će nešto učiniti i uraditi, verovatno motivisani obećanjima zapadnih partnera", rekao je predsednik RS.

Teme