Web Analytics
Han Dženg: Kina će unapređivati saradnju sa UN - BetaRS

Han Dženg: Kina će unapređivati saradnju sa UN

Svet | Izvor: Beta | 31.01.2024 | access_time 08:35
Han Dženg: Kina će unapređivati saradnju sa UN
Potpredsednik Kine Han Dženg izjavio je na sastanku sa predsednikom 78. zasedanja Generalne skupštine UN Denisom Francisom u Pekingu da je kao stalni član Saveta bezbednosti UN, Kina uvek praktikovala istinski multilateralizam i čvrsto branila autoritet i status svetske organizacije.

Kina se zalaže za ravnopravan, uredan, multipolarni svet i inkluzivnu ekonomsku globalizaciju koja koristi svima, i stimuliše sve zemlje da ulažu zajedničke napore u rešavanje problema i postizanje zajedničkog prosperiteta, dodao je Han na sastanku održanom 30. januara.

Pored toga, Han je istakao da se 2025. godine obeležava 80. godišnjica osnivanja UN. Kina je spremna da pojača saradnju sa UN i udruži snage sa svim stranama, kako bi stvorila pravedniji i razumniji sistem globalnog upravljanja, pod vođstvom koncepta izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Nazivajući Kinu važnim partnerom UN-a za saradnju i nepokolebljivom snagom u pružanju mira i razvoja širom sveta, Francis je rekao da se očekuje da će Kina igrati važniju ulogu u promovisanju održivog razvoja, promovisanju međunarodne saradnje i rešavanju globalnih problema.



Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika