Web Analytics
Gavrilović: DS većinski za to da opozicija prihvati mandate ali da bojkotuje rad parlamenta - BetaRS

Gavrilović: DS većinski za to da opozicija prihvati mandate ali da bojkotuje rad parlamenta

Politika | 31.01.2024 | access_time 09:05
Gavrilović: DS većinski za to da opozicija prihvati mandate ali da bojkotuje rad parlamenta
Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović smatra da opozicija treba da prihvati mandate osvojene na izborima 17. decembra prošle godine, ali da ne bi trebala da prisustvuje sednicama Skupštine Srbije, niti da učestvuje u radu skupštinskih odbora.

Gavrilović je za današnje izdanje lista Nova rekao da opozicija protiv vlasti može da se bori na ulici, ali i kroz institucije, "vršeći opstrukciju i ukazujući na to da je ovo nelegitimna vlast".

Dodao je da opozicija treba da ima nekoliko predstavnika u samom plenumu, šefove poslaničkih grupa koji će koristiti sve vreme predviđeno za taj poslanički klub, ali da klupe u parlamentu "ostanu prazne", uz mogućnost da se održavaju "paralelne sednice" i u republičkom i u beogradskom parlamentu.

"Mi svakog dana treba da ukazujemo na to da je najmanje 20 do 25 mandata Srpske napredne stranke (SNS) u republičkoj skupštini tu zbog krađe na izborima", rekao je Gavrilović.

On je kazao da to za sada nije stav koalicije "Srbija protiv nasilja", već da je većinsko mišljenje demokrata.

"Većina nas je za to da zadržimo mandate i krenemo u borbu koja je vaninstitucionalna i na jedan način kroz opstrukciju institucija. Mi nemamo institucije, oni su krivotvorili stenogram sa sednice, a niko za to nije odgovarao. Čoveku je u avgustu lift otkinuo glavu u Skupštini, niko nije odgovarao", zaključio je Gavrilović.

Teme