Web Analytics
Vučićev kabinet: Bez saopštenja o sastanku sa Kvintom, svaka formalna reč bila bi suvišna - BetaRS

Vučićev kabinet: Bez saopštenja o sastanku sa Kvintom, svaka formalna reč bila bi suvišna

Politika | Izvor: Beta | 31.01.2024 | access_time 19:40
Vučićev kabinet: Bez saopštenja o sastanku sa Kvintom, svaka formalna reč bila bi suvišna
Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavio je večeras da neće biti saopštenja o sastanku koji je on održao sa predstavnicima zemalja "velike petorke" i Evropske unije, navodeći da bi svaka formalna reč bila suvišna.

"Kabinet predsednika Srbije obaveštava javnost da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je održao sa predstavnicima Kvinte i EU. Svaka formalna reč bila bi suvišna", naveo je Vučićev kabinet.

Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, dan pošto je premijer Kosova Aljbin Kurti odbio predlog "velike petorke" da odloži stupanje na snagu zabrane upotrebe dinara na Kosovu.

Odredba Pravilnika o gotovinskim operacijama Centralne banke Kosova, koja propisuje da je evro jedino sredstvo plaćanja na Kosovu, sutra stupa na snagu.

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je danas da će primena te odredbe početi sutra, ali da neće biti kaznenih mera, već samo informisanja građana da je evro jedino sredstvo plaćanja. Bisljimi je rekao da je Vlada Kosova zatražila od centralne banke da stupi u kontakt s Narodnom bankom Srbije radi pronalaženja odgovarajućih mehanizama za sredstva koja dolaze iz Srbije.

Teme