Web Analytics
Kina odbacila optužbe SAD za narušavanje sajber bezbednosti - BetaRS

Kina odbacila optužbe SAD za narušavanje sajber bezbednosti

Svet | 02.02.2024 | access_time 09:20
Kina odbacila optužbe SAD za narušavanje sajber bezbednosti

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine izjavio je da Kina poziva Sjedinjene Američke Države da zaustave svoju sajber špijunažu i sajber napade širom sveta i prestanu da markiraju druge zemlje pod izgovorom bezbednosti.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG) portparol Vang Venbin je to rekao 1. februara na redovnom brifingu za novinare.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vang je istakao da se Kina čvrsto protivi svim oblicima sajber napada i da će se obračunati sa takvom praksom u skladu sa zakonom.

On je rekao da su SAD došle do neopravdanog zaključka u nedostatku validnih dokaza i da su klevetale i iznele neosnovane optužbe protiv Kine.

"To je krajnje neodgovorno i potpuno iskrivljuje činjenice. Kina se odlučno protivi tome", rekao je Vang. "Same Sjedinjene Države su počinile najveći broj sajber napada", dodao je.

Vang je naveo da su od prošle godine kineske agencije za sajber bezbednost objavile izveštaje koji otkrivaju dugotrajne sajber napade američke vlade na kritičnu infrastrukturu Kine.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Sportovi na vodi

Hronika