Web Analytics
Sferopulos: Zaslužena pobeda Barselone - BetaRS

Sferopulos: Zaslužena pobeda Barselone

Kosarka | Izvor: Beta | 02.02.2024 | access_time 23:00
Sferopulos: Zaslužena pobeda Barselone
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos ocenio je da je večerašnja utakmica protiv Barselone napadački najlošija od njegovog dolaska u ekipu i da je gotovo siguran da je to jedan od ključnih uzroka poraza.

"Nismo počeli utakmicu kako smo hteli. Bili smo vrlo nervozni. Promašili otvorene šuteve, dok u odbrani nismo bili čvrsti da razbijemo njihov ritam. Pokušali smo da promenimo ritam meča različitim petorkama na parketu, ali u tome nismo uspeli... Veći problem je bila igra u napadu, ne toliko u odbrani, ali ni odbrana nije bila dobra. Moguće je da je ovo ofanzivno najlošija igra u napadu od kada sam došao", rekao je Sferopulos novinarima posle utakmice.

"Barselona je vrlo napadački produktivna ekipa, pogađali su teške šuteve, gotovo sve su pogodili u prvom poluvremenu. Napravili su dvocifrenu prednost i nisu je ispuštali. Zaslužena pobeda Barselone", dodao je on.

Zvezda je večeras u Beogradu izgubila od Barselone sa 76:85 u 25. kolu Evrolige.

"Bili smo nervozni jer smo mnogo hteli pobedu, žurilo se previše, a kada se žuri, ne ide sve kako ste zamislili. Nismo imali energije od početka, malo bolje smo izgledali u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Naše odluke nisu bile jasne, nismo imali ideje kakako da rešimo napade, a oni su pogađali sve", rekao je trener Zvezde.

Upitan da prokomentariše izdanje Darija Brisuele, Sferopulos je ocenio da je bek Barselone "šutirao kao Stef Kari".

"Nije imao toliko otvorenih šuteva, zapravo mislim da je imao samo jedan... Barselona ima kvalitet i svako od igrača može da 'iskoči'. On je danas pogađao vrlo teške šuteve i sa 10 metara. Mi nismo pogađali iako smo imali mnogo otvorenih šuteva", ocenio je Sferopulos.

Zvezda ima 10 pobeda i 15 poraza na 12. mestu na tabeli, a Barselona je druga sa 17/8.

U sledećem kolu Zvezda će dočekati Žalgiris, a Barselona će biti domaćin Albi.

Teme