Web Analytics
Tejlor Svift ušla u muzičku istoriju, osvojila nagradu Gremi četvrti put - BetaRS

Tejlor Svift ušla u muzičku istoriju, osvojila nagradu Gremi četvrti put

Muzika | 05.02.2024 | access_time 08:30
Tejlor Svift ušla u muzičku istoriju, osvojila nagradu Gremi četvrti put
AP Photo/Chris Pizzello

Pevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) ušla je u nedelju u istoriju američke muzičke scene na 66. dodeli nagrada Gremi (Grammy) osvojivši po četvrti put nagradu za album godine, najveće priznanje koje dodeljuje Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Tejlor Svift (34) je dobila nagradu za album godine za "Midnights", a nagradu je dobila od Selion Dion (Celine). Ona je tom nagradu ušla među najviše nagrađane pevače, kao što su Frenk Sinatra (Frank), Stivi Vonder (Stevie Wonder) i Pol Sajmon (Paul Simon).

Pevačica je dobila Gremi i za najbolji pop album, a na ceremoniji je najavila da će 19. aprila izaći njen novi opus "The Tortured Poets Department".

Tejlor Svift je potvrdila svoj status "kraljice popa", nakon što je časopis Tajm (Time) nju izabrao za "Ličnost godine 2023. godine".

Njena turneja "Eras Tour" doživela je ogroman uspeh. Zaradila je više od milijardu dolara prihoda tokom 60 nastupa prošle godine, a taj iznos nikada ranije nije viđen u istoriji muzike.

U ostalim glavnim kategorijama, Majli Sajrus (Miley Cyrus) (31) je osvojila nagradu za snimak godine za svoj hit "Flowers".

Tejlor Svift ušla u muzičku istoriju, osvojila nagradu Gremi četvrti put
AP Photo/Chris Pizzello

Pevačica Bili Ajliš (Billie Eilish) (22) osvojila je nagradu za pesmu godine za svoju melanholičnu baladu "What Was I Made For?". Ta pesma se pojavljuje u filmu "Barbi".

Pevačica SZA dobila je tri nagrade u kategoriji rok muzike, čime je potvrđena dominacija žena na ceremoniji dodele Gremija.

Svečana dodela je počela ovacijama za Trejsi Čepmen (Tracey Chapman), koja je izvela pesmu "Fast Car".

Na ceremoniji je bila i poznata figura festivala Vudstok, 80-godišnja Džoni Mičel (Joni Mitchell) koja je pevala "Both Sides, Now". Ona je osvojila nagradu za najbolji folk album.

Iza kulisa ceremonije, uhapšen je reper Kiler Majk (Killer Mike). Policija mu je stavila lisice na ruke čim je dobio nagradu Gremi za najbolji rep album (Michael).

Policija je potom saopštila da njegovo hapšenje nema veze sa svečanom dodelom nagrade.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama