Web Analytics
Lazović (ZLF): Rezolucijom EP se traže mehanizmi da se utiče na korumpiranu i kriminalnu vlast - BetaRS

Lazović (ZLF): Rezolucijom EP se traže mehanizmi da se utiče na korumpiranu i kriminalnu vlast

Politika | 08.02.2024 | access_time 09:00
Lazović (ZLF): Rezolucijom EP se traže mehanizmi da se utiče na korumpiranu i kriminalnu vlast
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Lider Zeleno - levog fronta (ZLF) Radomir Lazović ocenio je da se Rezolucijom o situaciji u Srbiji posle izbora, o kojoj će danas glasati poslanici Evropskog parlamenta, traže mehanizmi da se na pravi način utiče na korumpiranu i kriminalnu vlast u Srbiji, ali da ne treba oštetiti građane.

On je za televiziju Nova S rekao iz Strazbura, da su u pitanju ciljane mere koje direktno utiču na "ljude koji su vršili korupciju i izbornu krađu".

"Vlast ne može da se ponaša kako se do sada ponašala. Ovom rezolucijom je postignut konsenzus, svi su se složili da je u Srbiji došlo do teške povrede izborne volje građana. Rezolucija je vrlo oštra i traži dodatnu, ad hok misiju da se utvrdi šta je sve propušteno. Na tragu smo nečeg zaista velikog", rekao je Lazović.

On je naveo da rezolucija kakva je sada, je u svom finalnom obliku, i da može doći samo do minimalnih promena.

"To kako se vlast ponaša, sada su potezi očajnika da umanje nešto što je ceo svet video. Bavićemo se time da ovako nešto više ne može da se ponovi u Srbiji. Poenta rezolucije je da se izbori ponište i ponove pod normalnim uslovima, a ne produbljivanje krize", rekao je Lazović.


Teme