Web Analytics
Naslovne strane za petak 9. februar - BetaRS

Naslovne strane za petak 9. februar

Društvo | 09.02.2024 | access_time 08:15
Naslovne strane za petak 9. februar
Foto: Pixabay

Dnevni listovi u izdanjima od petka, 9. februara 2024. pretežno pišu o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o Kosovu i Metohiji, ali i o Rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji i neregularnostima na decembarskim izborima.

ALO - "EXPO nema vremena za gubljenje", počela izgradnja hala u Surčinu, piše list.

BLIC - "Jezivo je bilo gledati snimak iz "Ribnikara", advokat Stefan Ćorda kaže da su mu se danima vraćale scene i da je zato dobro da suđenje bude zatvoreno za javnost. List piše i da "Zoran Savić duguje 3.721.000 evra" - poznati hirurg tužio sportskog direktora Košarkaškog kluba Partizan.

VEČERNJE NOVOST - "Sa strancima traže ukidanje suvereniteta svoje države", Đilasova lista uz rezoluciju EP. List piše i da je zločinac Azem Kurtaj tužio prvog čoveka opštine Štrpce Dalibora Jevtića: "Na Badnji dan ranio Stefana i Miloša, sad tuži za uvredu".

DANAS - "Letak sa "spiskom" Vučićevih ustupaka Kosovu", na plakatu nepoznatih autora predsednik Srbije predstavljen kao izdajnik, piše list. List prenosi i ispovest inspektora Dragana Kecmana koji je istraživao ubistvo Slavka Ćuruvije: "Srušio sam alibi Ratku Romiću".

NOVA - "Obolela od raka vraćena iz privatne bolnice, nije imala novca za lečenje", Sanja Krstić prolazi golgotu u borbi protiv kancera grlića materice. List piše i o tužiteljki Jeleni Stevančević koja je za BIRN izjavila: "Nisam izabrana za tužioca VJT, jer nisam poslušna".

INFORMER - "Srbija protiv Španije, Danske i Švajcarske", o žrebu za ovogodišnju Ligu nacija. "Kreće Sablja", piše list o novoj igranoj seriji.

KURIR - "Komercijalna rezolucija" piše list o rezoluciji Evropskog parlamenta. "Alarm": budući prvaci ne umeju ni da govore, piše list.

SRPSKI TELEGRAF - "Kurtijeva britanska mreža" - o albanskim lobistima iz senke. "Vučić otkriva svetu istinu o Kosovu" - o govoru predsednika Srbije u Savetu bezbednosti.

POLITIKA - "Opozicija se pridružila opštoj hajci na Srbiju", usvojena Rezolucija Evropskog parlamenta protiv naše zemlje, piše list. List prenosi intervju režisera Darka Bajića: "'Zaboravljeni' su krik mladih ljudi bez ljubavi".

Teme