Web Analytics
Duljaj želi pobedu protiv Javora na početku prolećnog dela sezone u Super ligi - BetaRS

Duljaj želi pobedu protiv Javora na početku prolećnog dela sezone u Super ligi

Fudbal | Izvor: Beta | 09.02.2024 | access_time 12:10
Duljaj želi pobedu protiv Javora na početku prolećnog dela sezone u Super ligi
Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da se raduje nastavku takmičenja u Super ligi, da zna da su ambicije navijača velike, ali da njegova ekipa ništa ne obećava već razmišlja samo o svakoj narednoj utakmici, protiv Javora u kojoj je cilj pobeda.

"Navijači očekuju mnogo, mi znamo da je Partizan veliki klub, moramo da se ponašamo sportski. Ne smemo ništa da obećavamo osim da ćemo dati sve od sebe da se borimo na terenu na pošten i sportski način. U nekom trenutku neki igrač se malo opusti i daje izjave o Ligi šampiona i prvenstvu. Nas interesuje samo prva naredna utakmica. To tražim od svih, da razmišljamo samo o prvoj narednoj a to je Javor", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Drugi deo sezone u Super ligi počinje danas, utakmicama 20. kola, a Partizan u subotu od 14 časova igra u Ivanjiici protiv Javora.

"U ovom trenutku rezultat je najbitniji, posebno ta prva utakmica može mnogo da donese, ona je uvek najvažnija jer se otvara drugi deo sezone. Sreća da su povoljni vremenski uslovi, važno je da osvojimo tri boda. Igrači su odlično radili na pripremama, idemo na pobedu, ali biće veoma teško. Poštujemo sportskog rivala, u Javoru je (Radovan) Ćurčić, sarađivao sam s njim u Partizanu. Biće interesantno", naveo je Duljaj.

On je rekao da je srećan što se nastavlja borba za bodove i da je zadovoljan radom igrača na pripremama na Kipru.

"Bili su maksimalno profesionalni nisu se žalili nijednog trenutka, presrećan sam i zadovoljan kako su se ponašali. Uvek je prva utakmica najteža, teško je reći da neki tim može od prvog kola da bude u formi u kojoj bi želeo. Igramo protiv ekipe koja nam je zadala dosta problema u Beogradu. Kako prvenstvo bude odmicalo dobićemo odgovor da li će ekipa da raste, kako fizički tako i taktički. Verujem da ćemo biti bolji u odnosu na početak sezone jer se sada manje-više bolje poznajemo", rekao je Duljaj.

Trener crno-belih rekao je da mu problem stvara izbor bonus igrača, nakon što je omladinski reprezentativac Mihajlo Ilić nedavno napustio klub i prešao u Bolonju. Njega je trebalo da zameni Nikola Miličić, ali je van terena zbog povrede.

"Imamo odlične igrače u napadu, doveli smo dosta igrača koji mogu da poboljšaju igru, kao što je Goh. Imam sastav u glavi, ali kada menjamo bonusa moraću da pravim dvostruku izmenu jer dva bonus igrača ne igraju na istoj poziciji, to malo remeti, ali potrudićemo se da rešimo taj problem", naveo je.

On se osvrnuo i na mladog Sameda Baždara.

"Razgovarali smo na njegovu inicijativu, rekao je da su mu misli bistrije i čistije i da je podređen Partizanu. Rekao sam mu da treba da mu ostane u glavi ono što čuje. Mi smo servis igračima, tu smo da pomažemo. Bonus igrači zaslužuju da budu sa nama, ali imao sam drugačiju sliku kada su u pitanju igrači, odlaskom bonusa na štoperu, hteo sam da ga zamenimo bonusom na toj poziciji, da imamo više kombinacija kada je u pitanju napad", naveo je Duljaj.

Duljaj je rekao da je Aleksandar Filipović bio bolestan, golman Nemanja Stevanović prehlađen, a da se Ksander Severina juče požalio na bol u kolenu i da će posle treninga odlučiti ko će igrati protiv Javora.

Govoreći o Jun Džun Gohu, Duljaj je rekao da južnokorejski igrač još nije spreman da bude starter, da će igrati po 30, 35 minuta i da veruje da će kako prvenstvo bude odmicalo, ulaziti u ritam.

Na pitanje o tome što Goh ne zna engleski i teško se sporazumeva, Duljaj je rekao da fudbalska barijera ne postoji.

"Ako znate principe lako se igrači prilagode. On je inteligentan i bez razgovora razume šta se od njega traži. Neće biti problema", dodao je.

Napadač Kvinsi Menig je napustio klub i prešao u Sivaspor.

"Nije imao minutažu na koju je navikao. On je profesionalac i srećan sam što je pronašao novu sredinu jer mu ugovor ističe, a klub treba da vodi računa kada su u pitanju igrači sa velikim ugovorima. Ovo je bila odlična prilika za njega i klub da se budžet rastereti kada su plate u pitanju. Na toj poziciji imamo igrača, on nema 18, 19 godina da može da čeka, treba da razmišlja o egzistenciji. Zahvalan sam mu za sve što je uradio i poštenom i korektnom odnosu koji smo imali", rekao je Duljaj.

Posle navoda o lošem stanju terena u Ivanjici, Duljaj je pohvalio Jaovr rekavši da se taj klub potrudio da taj teren bude što bolji i da njihova ekipa nije trenirala na glavom terenu kako bi ga sačuvala.

"Najvažnije je kako ćemo mi izgledati. Idemo u lepo mesto odakle potiče Vladica Kovačević, to nam budi neke uspomene, jedna je od najvećih legendi Partizana. Ne sumnjam da će biti velika podrška navijača, ona nam je neophodna", rekao je Duljaj.

Partizan je prvi na tabeli sa 47 bodova, bodom više od Crvene zvezde. Javor zauzima 12. mesto sa 21 bodom.

Teme