Web Analytics
U Srbiji sutra oblačno ali natprosečno toplo vreme - BetaRS

U Srbiji sutra oblačno ali natprosečno toplo vreme

Društvo | 09.02.2024 | access_time 13:10
 U Srbiji sutra oblačno ali natprosečno toplo vreme
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji se sutra očekuje umereno do potpuno oblačno ali i dalje natprosečno toplo vreme, sa jakim vetrom, koji će u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije biti olujni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša padaće na jugozapadu zemlje, a posle podne i uveče tek ponegde i na severu i istoku Srbije. Najniža temperatura kretaće se od tri do 14 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

U Beogradu sutra potpuno oblačno i natprosečno toplo vreme uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se uveče. Najniža temperatura kretaće se od devet do 14 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U nedelju će vreme biti promenljivo oblačno i toplo ali i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju gde se očekuju i udari olujne jačine. Uveče će vetar biti u slabljenju.

Slaba kiša padaće na jugozapadu Srbije i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta.

Početkom sledeće nedelje očekuje se oblačno i hladnije vreme sa kišom u svim predelima Srbije, dok će na planinama padati sneg koji će povećati visinu snežnog pokrivača.

U drugoj polovini sedmice očekuje se uglavnom suvo vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu:
Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povoljna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi, u vidu glavobolje i brzog zamaranja.

Teme