Web Analytics
U Srbiji sutra promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme - BetaRS

U Srbiji sutra promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme

Društvo | 10.02.2024 | access_time 14:40
U Srbiji sutra promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, najviše u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Posle podne i uveče vetar će biti u slabljenju.

Kiša će padati na jugozapadu zemlje, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine. Najniža temperatura od sedam do 14, a najviša dnevna od 17 do 23.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito vreme.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13, a najviša dnevna oko 21.

U Srbiji početkom sledeće sedmice oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom. Na planinama sneg. U drugoj polovini sedmice suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

Biometeorološka prognoza za nedelju 11. februar 2024.

Nepovolјne biometeorološke prilike doprineće pojačanju tegoba kod hronično obolelih. Glavobolјa i bolovi u zglobovima i mišićima su očekivane meteoropatske reakcije.

Teme