Web Analytics
Džaferi: Vućićeva izjava propaganda kojom želi da našteti Albancima u S. Makedoniji - BetaRS

Džaferi: Vućićeva izjava propaganda kojom želi da našteti Albancima u S. Makedoniji

Region | Izvor: Beta | 12.02.2024 | access_time 13:40
Džaferi: Vućićeva izjava propaganda kojom želi da našteti Albancima u S. Makedoniji
 Premijer Severne Makdonije Talat Džaferi (DUI) ocenio je danas da je izjava predsednika Srbje Aleksandra Vučića da premijer Kosova Albin Kurti "želi da skine s vlasti" DUI i njenog lidera Alija Ahmetija, "propaganda koja ima za cilj da nanese štetu Albancima u Makedoniji".

Džaferi je u Tetovu rekao novinarima da su izjave Vučića i drugih deo "intenzivne propagandne kampanje" koja se vodi s mnogo strana, i u Severnoj Makdoniji i iz inostranstva.

​"Kao mnogo su zabrinuti za sudbinu Alija Ahmetija i DUI, a u suštini su protiv kolektivnih interesa Albanaca ovde. Ali, građani razumeju na šta se odnosi briga onih koji daju te izjave", rekao je Džafer, preneli su mediji.

Po njegovim rečima "i deca znaju da se to radi indirektno, odnosno izaziva nezadovoljstvo prema DUI, a u suštini ometa ono što su projekcije za ostvarivanje onih ciljeva koji su određeni programom, kao što su prisustvo, rad i život Albanaca kao kolektivnog naroda u Makedoniji".

Predsednik prelazne vlade Severne Makedonije za sprovođenje izbora Talat Džaferi (DUI) je od svog prethodnika, Dimitra Kovačevskog, lidera SDSM, 29. januara preuzeo premijersku funkciju u koalicionoj vladi SDSM-DUI.

Parlamentarni izbori će, po dogovoru stranaka, biti 8. maja zajedno s drugim krugom predsedničkih. Prvi krug za izbor predsednika Severne Makedonije biće 24. aprila.

Teme