Web Analytics
Mladunci pande šalju čestitke za Lunarnu novu godinu - BetaRS

Mladunci pande šalju čestitke za Lunarnu novu godinu

Zabava | 12.02.2024 | access_time 15:00
Mladunci pande šalju čestitke za Lunarnu novu godinu
Foto: Li Chuanyou/Xinhua

Dvadeset četiri mladunca džinovske pande okupljeni su u nedelju u dve baze za razmnožavanje u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan na proslavi Kineske nove godine.

Svi mladunci su rođeni 2023. Godine, njih 10 u Istraživačkoj bazi za uzgoj džinovskih pandi u Čengduu i 14 u Kineskom centru za zaštitu i istraživanje džinovskih pandi, piše Sinhua.

U svečano ukrašenom okruženju u bazi za uzgoj Šenšuping i na drugoj lokaciji u oblasti Beihu u Čengduu, mladunce su držali njihovi staratelji i pozirali su pred kamerama kako bi razveselili ljude širom sveta uoči Kineske nove godine.

Mladunci pande šalju čestitke za Lunarnu novu godinu
Foto: Li Chuanyou/Xinhua

Tokom godina, dve organizacije su sarađivale na uzgoju džinovskih pandi, očuvanju genetike i prevenciji i kontroli bolesti. Oni su takođe okupili stručne panele za podršku Nacionalnom parku za džinovske pande, koji je osnovan 2021.

Pokrivajući površinu od više od 22.000 kvadratnih kilometara, park igra ključnu ulogu u zaštiti oko 72 odsto kineskih džinovskih pandi u divljini.

U Kini danas u divljini živi oko 1.900 džinovskih pandi, a globalna populacija divovskih pandi u zatočeništvu se popela na 728, sa 46 pandi koje su uspešno uzgojene u zatočeništvu prošle godine, podaci su Nacionalne administracije za šumarstvo i travnjake.

Teme