Web Analytics
Naslovne strane za utorak 13. februar - BetaRS

Naslovne strane za utorak 13. februar

Društvo | 13.02.2024 | access_time 08:35
Naslovne strane za utorak 13. februar
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 13. februar 2024. pišu o opcijama za formiranje nove beogradske i republičke vlasti, o velikom mitingu Srba u Kosovskoj Mitrovici, o korupciji, pravosuđu i spoljnopolitičkim temama.

ALO - List prenosi izjavu predsednika Srbije - "Vučić: Spremni smo za ubrzanje puta u EU".

BLIC - Više opcija političkog raspleta u Beogradu "Preletači, 'spavači' ili ponovo na izbore". Koliko košta kuvanje, peglanje, čišćenje "Žene bi za kućne poslove trebalo da zarade 567 evra".

VEČERNJE NOVOSTI - Apel Srba sa Kosova i Metohije silama "Naredite Kurtiju da nas ne progoni". O prognozama Nemaca "Evropa u ratu za pet godina?" Skupa dopunska nastava "Priprema za malu maturu i do 180.000 dinara".

DANAS - Reporterka Danasa u romskom naselju u kojem je policija sprovela raciju protekle subote "Svi smo glasali za Vučića i ovo nam je sada hvala". Sve prorežimske televizije zaoštrile retoriku prema Evropskoj uniji "Predsednik Srbije počeo medijski rat protiv EU". Da li će biti iznenađenja u skupštini i novoj vladi Srbije, čije formiranje je najavljeno do 15. marta "Raspored u Nemanjinoj 11 zna samo predsednik Srbije".

INFORMER - O protestu u Kosovskoj Mitrovici, list piše: "Ustanak na Kosovu". List piše o susretu premijerke Srbije i američkog novinara Takera Karlsona "Ana Brnabić: Karlson na leto stiže u Srbiju".

KURIR - Srbi sa KiM poslali sa protesta poruku "Ukida nam se život i parče hleba". O sahrani Dejana Milojevića "Potresne scene na oproštaju od legende".

NOVA - Predsednik i premijerka sami kumovali oštroj rezoluciji Evropskog parlamenta "Vučića se odrekli i EU naprednjaci", piše list. Firma "Goter construction" angažovana na jednom od najskupljih projekata "Firma sina Zvezdana Terzića dobila posao na izgradnji Moravskog koridora". O pravdi u Srbiji "Hapse studente, a makroe puštaju".

POLITIKA - Srbi sa KiM na opštenarodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici: "Evropo, otvori oči, Kurti ukida život". Aleksandar Vučić nakon razgovora sa Kirijakosom Micotakisom "Srbija želi da kupi deo luka Pirej i Solun".

SRPSKI TELEGRAF - List piše o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa "Srbija se širi preko Soluna". "Cenim Vučića, dolazim u Srbiju" o navodnoj izjavi Takera Karlsona.

Teme