Web Analytics
Nadal: Brojke sve govore, Đoković je najveći teniser svih vremena - BetaRS

Nadal: Brojke sve govore, Đoković je najveći teniser svih vremena

Tenis | Izvor: Beta-AP | 15.02.2024 | access_time 08:30
Nadal: Brojke sve govore, Đoković je najveći teniser svih vremena
Španski teniser Rafael Nadal ocenio je da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, čak i ako je projektovao imidž koji je "gori od onoga što on zaista jeste".

"Brojke same govore, on je najveći u istoriji", rekao je Nadal u intervjuu za španski televizijski kanal Seksta (La Sexta).

Što se tiče eksplozivne prirode Đokovića, Španac je to objasnio rečima: "To su trenuci frustracije, Novak polomi reket, ali je u sledećem poenu spreman da ponovo odigra na 100 odsto i to je najbolje što sam video".

Nekadašnji prvi teniser sveta je rekao da su mu glavni ciljevi u ovoj godini Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu, ali je i istakao da još nije odlučio da će mu 2024. biti i poslednja godina u karijeri.

"Nisam odlučio 100 odsto... Ne znam koji su mi turniri preostali, pretpostavljam da ih nema mnogo, ali ne mogu to da potvrdim... Rolan Garos je jedan od mojih ciljeva. Želeo bih i da učestvujem na Olimpijskim igrama", rekao je Nadal.

Nadal je pohvalio i mladog sunarodnika Karlosa Alkarasa, istakavši da "ima sve sastojke da napravi neverovatnu karijeru".

Kao veliki navijač Real Madrida Nadal je rekao da bi voleo da vidi Francuza Kilijana Mbapea u "kraljevskom" klubu i naveo da nije važno što je Francuz u prošlosti odbio da potpiše za Real.

"Nisam neko ko se ljuti", naveo je Nadal.

Teme