Web Analytics
MUP: Pavlović zaustavljen jer je telefonirao u vožnji, pa utvrđeno da se nalazi na poternici - BetaRS

MUP: Pavlović zaustavljen jer je telefonirao u vožnji, pa utvrđeno da se nalazi na poternici

Politika | 15.02.2024 | access_time 16:05
MUP: Pavlović zaustavljen jer je telefonirao u vožnji, pa utvrđeno da se nalazi na poternici

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miloš Pavlović ranije danas "doveden" u prostorije Policijske uprave u Užicu pošto je tokom saobraćajne kontrole, utvrđeno da je za njim raspisana potraga.

U saopštenju MUP stoji da je saobraćajna policija najpre zaustavila Pavlovića na putu Užice-Zlatibor, jer je koristio mobilni telefon tokom vožnje, a da je tokom kontrole utvrđeno da je Policijska uprava za grad Beograd za njim raspisala potragu.
"Zato je doveden u službene prostorije Policijske uprave u Užicu, gde mu je uručen poziv da se javi Policijskoj upravi za grad Beograd prvog radnog dana, nakon čega je napustio prostorije policijske uprave. Zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, napisan mu je prekršajni nalog", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je "apelovalo na sve da ne zloupotrebljavaju policiju u političke svrhe i iznose netačne informacije".

"Naglašavamo da je M.P. zaustavljen zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje i da je doveden u PU Užice jer je za njim raspisana potraga, što je procedura koja bi usledila prema bilo kom građaninu", piše u saopštenju.

Privođenje Pavlovića osudila je lista "Srbija protiv nasilja" kao i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Teme