Web Analytics
SSP optužio opštinsko rukovodstvo i Gorana Vesića da ruše zaštićene vile na Vračaru - BetaRS

SSP optužio opštinsko rukovodstvo i Gorana Vesića da ruše zaštićene vile na Vračaru

Politika | 16.02.2024 | access_time 11:15
SSP optužio opštinsko rukovodstvo i Gorana Vesića da ruše zaštićene vile na Vračaru
Foto: Beta/EMIL VAS

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas rukovodstvo beogradske opštine Vračar i ministra građevine, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da u toj opštini ruše vile koje su pod zaštitom države.

"Opštinske vlasti na Vračaru predvođene predsednikom Milanom Nedeljkovićem, ostalim rukovodstvom i neizbežnim ministrom Goranom Vesićem da su na Dan državnosti omogućili rušenje četiri neimarske vile u ulicama Janka Veselinovića i Đorđa Vajferta, koje Vračarci pokušavaju da sačuvaju od urbanističkog zločina još od 2021. godine", saopštila je potpredsednica beogradskog Odbora SSP Ana Gođevac.

Ona je dodala da je "ova ekipa Opštinu pretvorila u Društvo za rušenje Vračara".

"Stranka slobode i pravde podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Opštine Vračar zbog rušenja zaštićene vile u ulici Janka Veselinovića 10 i zahteva da javno tužilaštvo počne da radi svoj posao, kako bi zaštitila Vračar od urbanističke betonizacije", istakla je Gođevac u saopštenju.

Dodala je da je rušenje započeto skidanjem krova na vili u Janka Veselinovića 15, iako je kuća bila na listi posebno vrednih objekata i čekala je novu zaštitu.

"Stranka slobode i pravde prijavila je skidanje krova opštini Vračar, ali ona nikada nije reagovala. Ne čudi ćutanje nadležnih, ako znamo da je vila u vlasništvu firme Elita cop, koja izvodi radove u Beogradu na vodi, maltretira ljude u ulici Petra Kočića jer ugrožava potporni zid jedne kuće, a na sve to je od Fonda za razvoj dobila preko milion evra za likvidnost", istakla je Gođevac.

Ona je naglasila da je "očigledno da naprednjački režim brže-bolje donosi odluke u korist investitora u periodu bezvlašća zbog dokazane izborne krađe u Beogradu od strane Srpske napredne stranke (SNS)".

"Svesni su i oni da nikada više neće odlučivati na Vračaru jer su, i nakon pritisaka, kupovine glasova i dovođenja ljudi zaposlenih u opštini Sokolac u Republici Srpskoj, na kraju dobili 27,6 odsto glasova, dok je Srbija protiv nasilja dobila 49,23", podvukla je Gođevac.

Teme