Web Analytics
Supruga Navaljnog govorila na Minhenskoj konferenciji bezbednosti, majka ne želi saučešća - BetaRS

Supruga Navaljnog govorila na Minhenskoj konferenciji bezbednosti, majka ne želi saučešća

Svet | Izvor: Beta | 16.02.2024 | access_time 15:55
Supruga Navaljnog govorila na Minhenskoj konferenciji bezbednosti, majka ne želi saučešća
Supruga vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za koga je zvanično saopšteno da je danas umro u ruskom zatvoru, Julija, izjavila je na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti da je predsednik Rusije Vladimir Putin "lično odgovoran za sve užasne stvari" u toj zemlji.

Julija Navaljna je govorila o odluci koju je morala da donese o tome da li da ostane u Minhenu i govori, ili da se odmah vrati svojoj deci. Odlučila je da uradi ono što bi uradio njen muž - da govori na konferenciji.

Rekla je da ne zna da li treba verovati "užasnim vestima" o smrti svog utamničenog supruga, ali, "ako je to tačno, želim da Putin i svi oko njega znaju da će odgovarati za sve što su učinili našoj zemlji, mojoj porodici. I taj dan će doći vrlo brzo" - preneo je londonski list "Gardijan".

Navaljna je pozvala međunarodnu zajednicu da se "okupi i kazni užasni režim" u Rusiji.

Majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navaljnaja, poslednji put je videla svog sina u zatvoru u ponedeljak i on je bio "zdrav i veseo", rekla je ona ruskom nezavisnom novinskom izdanju Novaja Gazeta.

"Ne želim saučešća. Videla sam sina u zatvoru 12. februara, bili smo u poseti. Bio je živ, zdrav i veseo", kazala je ona.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika