Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 17. februar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 17. februar 2024. godine

Društvo | 17.02.2024 | access_time 10:10
Naslovne strane za subotu, 17. februar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 17. februar, pišu o smrti opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru u Arktičkom krugu, o proslavi Dana državnosti Srbije i drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI - List piše o proslavi Dana državnosti Srbije "Samo sloboda nema cenu". O dešavanjima u Albaniji i na Kosovu: "Zapad ćuti na zveckanje oružjem iz Tirane".

BLIC - "Putine, platićeš!", izjava Julije Navaljne, supruge ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog za koga su ruske vlasti navele da je umro u strogom zatvoru prilikom šetnje. List navodi da Tužilaštvo ispituje slučaj trovanja dece u noćnom klubu "Decu u noćnom klubu dočekale flaše otvorenog sumnjivog pića".

DANAS - "Oslobođeni za ubistvo Ćuruvije tuže državu", o najavi da će bivši čelnici Resora državne bezbednosti tužiti državu, odnosno podneti zahtev za nadoknadu štete. O smrti ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog: "Umro jer je bio simbol slobodne Rusije".

INFORMER - "Živela Srbija", o proslavi Dana državnosti. O trovanju većeg broja maloletnika u noćnom klubu list piše: "Lažnom votkom otrovali 33 dece."

KURIR - List piše o kazni za vlasnika kafića u kom se desilo trovanje većeg broja maloletnika: "Samo prekršajna prijava posle trovanja dece". List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Minhena: "Čvrsta opredeljenost Srbije za nastavak i ubrzanje evropskog puta".

NOVA - O smrti ruskog opozicionara: "Aleksej Navaljni umro u zatvoru". Intervju sa funkcionerkom Stranke slobode i pravde Milom Popović: "Promeniće se i izborni uslovi i vlast". List piše da vlast, u strahu od gubitka Beograda, gradnju za međunarodnu izložbu "Expo 2027" prebacuje na republiku: "Sigurnosni manevar".

POLITIKA - "Sa Boreljom danas o Kosovu i Metohiji", o učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu. "Aleksej Navaljni preminuo u zatvoru", piše list o smrti ruskog opozicionara.

SRPSKI TELEGRAF - O minimalnim uslovima za izbore koje je predstavila inicijativa Proglas, list piše: "Opozicija se plaši i pomena Vučićevog imena". List piše da u SAD vlada "haos" zbog ruskog protivsatelitskog oružja i prenosi izjavu Džozefa Bajdena "Putin ima novo oružje, Amerika je ugrožena".

ALO - "Šok iz Rusije: Navaljni umro u zatvoru", piše list o smrti ruskog opozicionog političara. O usvajanju zakona o istopolnim zajednicama u Grčkoj, list piše pod naslovom "Crkva protiv istopolnih brakova".

Teme