Web Analytics
Sedam golova u Humskoj i pobeda Partizana protiv IMT-a - BetaRS

Sedam golova u Humskoj i pobeda Partizana protiv IMT-a

Fudbal | Izvor: Beta | 17.02.2024 | access_time 18:30
Sedam golova u Humskoj i pobeda Partizana protiv IMT-a
Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu IMT-a sa 5:2, u utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su upisali 17. pobedu od početka šampionata i ponovo su se vratili na prvo mesto na tabeli gde imaju 53 boda, odnosno bod više od Crvene zvezde. IMT je i dalje na 12. poziciji sa 21. osvojenim bodom.

IMT je prvi zapretio u Humskoj, ali je Miloš Luković u osmom minutu iz dobre pozicije loše šutirao, pa je Aleksandar Jovanović lako zaustavio taj pokušaj. Nekoliko minuta kasnije na drugoj strani se istakao i golman IMT-a Miloš Gordić koji je odbranio sjajnu šansu Ksandera Severine.

Crno-beli su do kraja poluvremena stigli do dva gola prednosti - poveli su u 24. minutu posle solo prodora Severine, a na 2:0 je svojim golom na debiju povisio Bojan Kovačević koji se lepo snašao posle kornera i sa nekoliko metara savladao Gordića.

Ono što je bacilo senku na igru Partizana u prvom poluvremenu je povreda najboljeg strelca crno-belih Mateusa Saldanje koji je igru morao da napusti već u 30. minutu.

IMT je odmah na startu drugog poluvremena, u 49. minutu prepolovio prednost domaće ekipe. Vladimir Radočaje je šutirao, lopta je na putu ka golu zakačila Svetozara Markovića i prevarila golmana crno-belih.

U nastavku su obe ekipe propustile po jednu dobru priliku - u 54. minutu Samed Baždar je imao dobru priliku za Partizan, a deset minuta kasnije Miloš Luković je sa 16 metara pogodio prečku.

Partizan je u 67. minutu ponovo stigao do dva gola prednosti, a strelac sa penala je bio Gajas Zahid. Prethodno je Zarija Lambulić igrao rukom, a sudija Andrija Stojanović je tek posle reakcije iz VAR sobe pokazao na belu tačku.

Kada je Radočaj u 77. minutu dobio drugi žuti karton i ostavio IMT sa igračem manje na terenu delovalo je da će Partizan mirno privesti meč kraju, ali je gostujući tim nije predavao i uspeo je da smanji na 3:2 pogotkom Lukovića sa penala koji je skrivio Aleksandar Filipović.

Ipak, Partizan je u finišu meča potvrdio pobedu sa još dva debitantska gola - najpre je Denil Kastiljo povisio na 4:2 u 86, a potom se u strelce u 90. minutu upisao i Jung-Džun Goh za konačnih 5:2.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu gostovati Radniku, dok će IMT dočekati Radnički iz Niša.

Teme