Web Analytics
NDSS: Vučić ne prestaje da obmanjuje građane - BetaRS

NDSS: Vučić ne prestaje da obmanjuje građane

Politika | 18.02.2024 | access_time 16:15
NDSS: Vučić ne prestaje da obmanjuje građane
Foto: Beta/Emil Vas

Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na televizijama bliskim vlastima "ne prestaje sa bestidnim obmanjivanjem građana".

Ta opoziciona stranka je kao primer za tu tvrdnju navela današnje gostovanje Vučića na televiziji Prva.

"Kada ne iznosi brutalne laži i manipulacije povodom kosovske politike koju vodi, želeći da sakrije njen potpuni slom... onda iznosi neistine o drugim temama poput medijskog pluralizma koji navodno postoji na TV Prva", piše u saopštenju NDSS.

Ta stranka je navela da njen predsednik Miloš Jovanović, "na toj televiziji kao i na svim ostalim režimskim medijima - jednostavno zabranjen".

Dodaju da Jovanović, na tim medijima "nije dobio poziv za gostovanje bezmalo dve godne", čak ni tokom protekle predizborne kampanje.

"Govoriti u takvim uslovima o pluralizmu, legitimitetu vlasti i izbornim rezultatima naprosto je besramno, nedostojno i krajnje uvredljivo prema građanima Srbije", piše u saopštenju NDSS.

"Laž, bezobirnost, podmuklost i vređanje inteligencije naroda predstavljaju drugo ime Vučićevog režima", zaključuje se u saopštenju uz konstataciju da su Srbiji neophodne "korenite promene".

Teme