Web Analytics
Kina povećava pokrivenost tekućom vodom u ruralnim područjima - BetaRS

Kina povećava pokrivenost tekućom vodom u ruralnim područjima

Svet | 19.02.2024 | access_time 12:15
Kina povećava pokrivenost tekućom vodom u ruralnim područjima
Foto: Xinhua/Huang Xiaobang

Ministarstvo vodnih resursa objavilo je plan rada koji ima za cilj povećanje dostupnosti vode iz česme u ruralnim područjima Kine na 92 odsto do kraja ove godine.

Kako prenosi Sinhua, plan predviđa da će veliki projekti vodosnabdevanja do kraja ove godine opsluživati 63 odsto ruralnog stanovništva u Kini.

Ministarstvo je pozvalo regione na pokrajinskom nivou da daju prioritet integraciji gradskog i ruralnog vodosnabdevanja i energično promovišu izgradnju velikih projekata centralizovanog vodosnabdevanja u oblastima gde nije moguće doći do gradske vodovodne mreže.

U međuvremenu, saopštilo je ministarstvo, treba raditi na unapređenju standardizovane izgradnje i transformacije malih projekata vodosnabdevanja na mestima koja ne mogu biti obuhvaćena integracijom gradskog i ruralnog vodosnabdevanja ili velikim projektima vodosnabdevanja.

Raniji podaci su pokazali da je pokrivenost tekućom vodom u kineskim ruralnim oblastima dostigla 90 procenata u 2023. godini, što je povećanje od tri procentna poena u odnosu na kraj 2022. godine.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena