Web Analytics
Si naglasio poboljšanje zemljišnih resursa kako bi se obezbedio visokokvalitetni razvoj - BetaRS

Si naglasio poboljšanje zemljišnih resursa kako bi se obezbedio visokokvalitetni razvoj

Svet | 20.02.2024 | access_time 08:55
Si naglasio poboljšanje zemljišnih resursa kako bi se obezbedio visokokvalitetni razvoj
Kineski predsednik Si Đinping naglasio je da bi zemljišni resursi trebalo da se unaprede kako bi se osigurao kvalitetan razvoj regiona koji uživaju konkurentnu snagu, kao i da bi kapaciteti za upravljanje vanrednim situacijama trebalo dodatno da se poboljšaju.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, to je izjavio 19. februara dok je predsedavao četvrtim sastankom Centralne komisije za produbljivanje sveukupne reforme 20. Centralnog komiteta KPK-a.

Na sastanku su razmotrene i usvojene smernice vezane za reformu sistema kopnene administracije, promovisanje sveukupne zelene tranzicije kineskog ekonomskog i socijalnog razvoja, unapređivanje kapaciteta za upravljanje vanrednim situacijama i ubrzavanje formiranja fundamentalnih sistema koji podržavaju sveobuhvatne inovacije.

Takođe je razmatran i usvojen Izveštaj o radu komisije za 2023. godinu kao i ključni zadaci komisije u 2024. godini.

Si je pozvao na izgradnju sistema upravljanja zemljištem i promovisanje sveobuhvatne zelene transformacije ekonomskog i socijalnog razvoja.

Si je takođe pozvao na dalje unapređivanje kapaciteta za upravljanje vanrednim situacijama, efikasno sprečavanje i rešavanje velikih bezbednosnih rizika, pravovremeno rešavanje svih vrsta katastrofa i nesreća i zaštitu bezbednosne suštine.

"Kina će ubrzati izgradnju fundamentalnih sistema koji podržavaju sveobuhvatne inovacije, sa fokusom na rešavanje problema kao što su šta raditi sa inovacijama, ko treba da organizuje inovacije i kako da se podrže, motivišu i zaštiti inovacije", zaključio je.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika