Web Analytics
BIRODI dostavio RTS-u analize, da bi 'bolje formulisali pitanja za intervju sa Vučićem' - BetaRS

BIRODI dostavio RTS-u analize, da bi 'bolje formulisali pitanja za intervju sa Vučićem'

Politika | 20.02.2024 | access_time 10:20
BIRODI dostavio RTS-u analize, da bi 'bolje formulisali pitanja za intervju sa Vučićem'
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je Radio - televiziji Srbije RTS) dostavio analize "koje treba da pomognu potpunom, istinitom i pravovremenom infomisanju građana", kako bi im bile od koristi u kreiranju pitanja za najavljeni intervju javnog servisa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

BIRODI u saopštenju navodi da je to učinio pozivajući se na Ustav Srbije, Zakon o elektronskim medijma, Zakon o javnim medijimskim servisima, na Statut RTS-a, i na Kodeksa novinara Srbije, a koji "svi garantuju pravo gradjanima na istinito, potpuno, objektivno i blagovreneo informisanje".

Dodaje se da je RTS-u dostavljena i Analiza integriteta izbornog procesa koja je dostavljena GRECO i "Proizvodnja rejtinga Aleksadra Vučića nesankcionisanim kršenjem zakona".

"Navedeni dokumenti Vam mogu biti od koristi kako bi kreirali pitanja koja će Vam pomoći da realizujete prava koja su napred navedena, odnosno kao novinar ispoštujete obaveze koje su definisane kodesom Vaše profesije", navodi se u pismu BIRODI-ja RTS-u.

Teme