Web Analytics
Udruženje: Zaustaviti nelegalne radove koji su izazvali havariju na Vračaru - BetaRS

Udruženje: Zaustaviti nelegalne radove koji su izazvali havariju na Vračaru

Društvo | 20.02.2024 | access_time 15:15
Udruženje: Zaustaviti nelegalne radove koji su izazvali havariju na Vračaru
prt.scr youtube

Udruženje građana "Naša mesna zajednica" uputila je danas zahtev za pokretanje vanrednog inspekcijskog nadzora građevinskoj, komunalnoj, saobraćajnoj i vodnoj inspekciji zbog havarije koja je nastala u Mišarskoj ulici u beogradskoj opštini Vračar, tokom nelegalnih građevinskih radova za izgradnju sedmospratnice.


To udruženje je u saopštenju navelo da su radnici firme "Luks elektro", podizvođača na izgradnji sedmospratnice, 16. februara raskopali Mišarsku zbog navodne hitne intervencije zbog kvara na podzemnom električnom vodu, ali da se ispostavilo da nisu uklanjali kvarove, već sprovodili priključenje te višespratnice na elektrodistributivnu mrežu.

"Iz dokumenta za koji podizvođač tvrdi da je prijava početka radova vidi se da je sastavljen 16. februara na neradni dan, bez delovodnog broja, pečata i memoranduma nadležnog organa, odnosno Elektrodistribucije Srbije. Zbog svega ovoga opravdano sumnjamo u ispravnost ovog dokumenta i raskopavanje Mišarske ulice smatramo nelegalnim građevinskim radovima", navodi se u saopštenju.

Udruženje navodi da je komunalna milicija tog 16. februara izdala nalog da se radovi obustave, ali da je firma "Luks elektro" nastavila sa raskopavanjem kada su njeni pripadnici otišli.

"Sledećeg dana je zbog građevinskih radova probušena vodovodna cev pa su stanari Mišarske ulice ostali bez vode. Havarija u Mišarskoj ulici nije nastala zbog kvara na podzemnom kablu elekrtičnog voda kao što je navedeno u dokumentu već zbog nestručnog raskopavanja Mišarske ulice prilikom kojeg je veliki broj kocki polomljen pa je nemoguće da se ulica vrati u prvobtno stanje nakon završetka nelegalnih radova", dodaje se u saopštenju.

Teme