Web Analytics
Brnabić: Nikoga nismo zvali za formiranje većine u Beogradu - BetaRS

Brnabić: Nikoga nismo zvali za formiranje većine u Beogradu

Politika | 21.02.2024 | access_time 13:35
Brnabić: Nikoga nismo zvali za formiranje većine u Beogradu
Foto: Vlada Srbije/Peđa Vučković

Predsednica Vlade Srbije i poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić izjavila je danas da ta stranka nikoga nije zvala ili pitala da sa njom formira većinu u Skupštini Beograda.

"Što se tiče Beograda, ljudi su sami prilazili nama, sami rekli da žele da podrže većinu koja treba da se formira oko liste 'Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane'", rekla je Brnabić novinarima u Osnovnoj školi u selu Lomnica kod Despotovca, kojoj je predala IT opremu.

Prema njenim rečima, predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" su tvrdili da je bilo poziva za njihove kandidate za odbornike i da im je nuđen novac, ali nisu rekli o kome je reč.

"Zato što nikoga nismo zvali. Ne daj bože da smo nekome nudili novac ili funkciju. Za nas politika nije matematika, nego je moral", dodala je Brnabić.

Ponovila je stav Srpske napredne stranke da ako lista "Mi - Glas iz naroda" Branimira Nestorovića ne bude želela u celini da formira vlast, SNS neće uzimati pojedinačne odbornike.

"Svejedno što hoće neko iz njegove grupacije. Verovatno ne bi bilo u redu, po moralnim načelima koja je postavio Aleksandar Vučić, da mi imamo takvu većinu", navela je Brnabić.

Dodala je da će se, ukoliko Nestorović ne bude želeo da formira većinu ni sa jednom opcijom, ići na nove izbore, za koje smatra da su "gubljenje dragocenog vremena za Beograd, Srbiju i građane".

Teme