Web Analytics
Vang Ji: Kina stabilizujuća sila u turbulentnom svetu - BetaRS

Vang Ji: Kina stabilizujuća sila u turbulentnom svetu

Svet | 22.02.2024 | access_time 09:30
Vang Ji: Kina stabilizujuća sila u turbulentnom svetu

Kina će biti stabilizujuća sila u turbulentnom svetu i promovisaće saradnju između velikih zemalja uz uzajamno poštovanje i poverenje, odgovoriti na pitanja žarišta kroz dijalog i konsultacije, ojačati globalno upravljanje kroz solidarnost i saradnju i promovisati globalni rast kroz otvorenost i obostranu korist.

To je rekao ministar inostranih poslova Kine Vang Ji, na brifingu za novinare po povratku sa Minhenske bezbednosne konferencije i iz poseta Španiji i Francuskoj, 21. februara. 

Vang Ji je, kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG)  istakao značaj političkih rešenja krize u Ukrajini i sukoba Palestine i Izraela, istovremeno ponavljajući stav Kine da sve strane treba da se drže svojih napora u promovisanju mirovnih pregovora i traženju pravednih i razumnih rešenja.

Vang Ji je rekao da bi saradnja i partnerstvo trebalo da budu ključni ton odnosa Kine i Evrope.

"U Evropi postoje racionalniji glasovi prema Kini", rekao je ministar inostranih poslova. "Evropa je zadržala pozitivan stav prema unapređivanju odnosa, posebno u domenu trgovine, energetike, zelenog razvoja, digitalizacije, obrazovanja i međuljudske razmene", dodao je.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika