Web Analytics
Veselinović: Zakazivanjem sednice za mart, SNS želi da kupi vreme i zataška 'krađu izbora' - BetaRS

Veselinović: Zakazivanjem sednice za mart, SNS želi da kupi vreme i zataška 'krađu izbora'

Politika | 22.02.2024 | access_time 10:00
Veselinović: Zakazivanjem sednice za mart, SNS želi da kupi vreme i zataška 'krađu izbora'
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Nosilac beogradske liste koalicije "Srbija protiv nasilja" Dobrica Veselinović rekao je da zakazivanjem sednice Skupštine Beograda za početak marta, Srpska napredna stranka želi da kupi vreme i zataška činjenicu da su izbori u prestonici "pokradeni" i da izborni rezultat ne oslikava volju građana.

Veselinović je za nedeljnik "Vreme" rekao da time predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava ponavljanje izbora da pripiše proceduralnim razlozima, "a ne krađi i prokazivanju te krađe od strane građana, civilnog sektora, međunarodnih posmatrača, opozicije i konačno od strane Evropskog parlamenta i međunarodne zajednice".

On je rekao da je izuzetno neozbiljno i da je izraz nepoštovanja institucija glavnom grada, da isti oni koji su zakazali sednicu skupštine grada na tu sednicu ne dođu i ne uđu u salu, nego se javnosti obraćaju ispred Starog dvora.

"To svakako govori o maniru SNS-a i Socijalističke partije Srbije (SPS) koji žele da obesmisle svaku instituciju, svaku demokratsku praksu i proceduru i da se izrugaju građanima Beograda", ocenio je Veselinović.

Naveo je da izbori u Beogradu moraju da se ponove i da to ne kaže samo on, već i stručne organizacije, međunarodni posmatrači i Evropski parlament.

Teme