Web Analytics
Razmena uvreda SAD i Rusije na račun Putina i Bajdena - BetaRS

Razmena uvreda SAD i Rusije na račun Putina i Bajdena

Svet | 22.02.2024 | access_time 16:45
Razmena uvreda SAD i Rusije na račun Putina i Bajdena
AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Kremlj je danas osudio upotrebu "sramnog jezika" od strane predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", a bivši predsednik Rusije Dimitrij Medvedev je uzvratio nazivajući Bajdena "beskorisni starcem".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da je Bajdenova izjava "velika sramota za SAD" jer "ako predsednik koristi takav jezik, to je sramotno".

On je rekao da Bajden pokušava da se ponaša u stilu "holivudskog kauboja", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Da li je Putin ikada upotrebio i jednu grubu reč kada je ogovorio (o Bajdenu)? To se nikada nije dogodilo. Stoga mislim da takav rečnik ponižava samu Ameriku", dodao je Peskov.

Bajden u govoru u San Francisku izjavio je da "imamo ludog kučkinog sina poput onog tipa Putina i drugih, i uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu".

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev, verni Putinov saveznik, rekao je da su prava "egzistencijalna pretnja" svetu "beskorisni starci, poput samog Bajdena".

Ovo nije prvi put da američki predsednik koristi uvredljive izraze: Putina je ranije nazivao "kasapinom" i "ratnim zločincem".

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika