Web Analytics
Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je Moskvi poželjniji američki predsednik - BetaRS

Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je Moskvi poželjniji američki predsednik

Svet | Izvor: Beta | 22.02.2024 | access_time 17:45
Putin: Bajdenu se nije dopao moj odgovor na pitanje ko je Moskvi poželjniji američki predsednik
Ruski predsednik Vladimir Putin je danas izjavio da se predsedniku SAD Džozefu Bajdenu nije dopao njegov odgovor na pitanje o tome koji je budući američki predsednik poželjniji u Moskvi, pa ga je Bajdena zato uvredio.

Putin je prenoseći svoj direktan govor iz razgovora sa predsednikom SAD citirao: " 'Vi (Bajden) i ja smo nedavno razgovarali i pitali ste me ko je za nas (Rusiju) poželjniji kao budući predsednik SAD' i dekao sam mu da ćemo raditi s bilo kojim predsednikom, ali da verujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji", preneo je TASS.

Ruski predsednik je rekao da ljutita rekacija Bajdena u poslednjem govoru i uvreda koje mu je uputio rekavši da je "ludi kučkin sin" dokazuju da je bio u pravu kada je to rekao.

Putin je na pitanje novinara VGTRK Pavla Zarubina rekao da Bajden nije bio u stanju da mu odgovori sa "Vladice hvala, baš si mi pomogao".

"Mi razumemo šta se tamo dešava sa unutrašnjo-političke tačke gledišta i ova reakcija je apsolutno adekvatna, što znači da sam bio u pravu", zaključio je ruski predsednik.

Bajden u govoru u San Francisku izjavio je da "imamo ludog kučkinog sina poput onog tipa Putina i drugih, i uvek moramo da brinemo o nuklearnom sukobu".

Kremlj je danas osudio upotrebu "sramnog jezika" od strane predsednika SAD a bivši predsednik Rusije Dimitrij Medvedev je uzvratio nazivajući Bajdena "beskorisni starcem".

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika