Web Analytics
Ministar odbrane Crne Gore: Rusija u kontinuitetu pokušava da podrije evropski put regiona ka EU - BetaRS

Ministar odbrane Crne Gore: Rusija u kontinuitetu pokušava da podrije evropski put regiona ka EU

Region | 22.02.2024 | access_time 20:45
Ministar odbrane Crne Gore: Rusija u kontinuitetu pokušava da podrije evropski put regiona ka EU
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Crnogorska vlada nije danas razmatrala stav ruskog ambasadora u Crnoj Gori Vladislava Maslenikova da širenje Evropke unije (EU) na Balkan znači uvlačenje zemalja u regionu u konfrontaciju sa Rusijom, saopštio je nakon sednice vlade ministar odbrane Dragan Krapović.

"U odnosu na ono što je rekao ambasador Maslenikov nismo raspravljali o tome na vladi iz prostog razloga jer to nije ništa novo. Rusija u kontinuitetu pokušava u skladu sa svojim interesima onako kako ih je ona definisala da podrije evropski put regiona ka EU kroz različite vrste uticaja. Međutim za nas kao vladu to nije sad od nekog presudnog značaja da bi raspravljali na vladi o tome", kazao je Krapović.

On je dodao da je za vladu od stavova Maslenikova značajnija činjenica da je put u EU jedan od retkih konsenzusa u crnogorskom društvu i na crnogorskoj političkoj sceni.

"I ova vlada će i u narednom periodu veoma jasno i odlučno pristupiti i realizovati vrlo efikasno sve one zadatke koji su neophodni da se naš put ka EU ka punopravnom članstvu ka EU ubrza maksimalno", poručio je Krapović.

Teme