Web Analytics
Aleksić (NPS): Nož u 'Ribnikaru' pokazao da nismo izvukli pouke iz majskih tragedija - BetaRS

Aleksić (NPS): Nož u 'Ribnikaru' pokazao da nismo izvukli pouke iz majskih tragedija

Politika | 24.02.2024 | access_time 16:20
Aleksić (NPS): Nož u 'Ribnikaru' pokazao da nismo izvukli pouke iz majskih tragedija
Foto: Beta/Milan Ilić

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić je danas ocenio da jučerašnji incident u školi "Vladislav Ribnikar" - nož u rancu učenika, pokazuje da društvo nije izvuklo pouku iz majskih tragedija, saopštila je ta stranka.

Aleksić je rekao da je neophodno podići svest ljudi o vršnjačkom i o svakom drugom nasilju u društvu i organizovati sistem da se slični sluičajevi ne bi ponavljali.

"Juče smo imali slučaj da su deca razoružala decu. Gde je tu sistem, školsko obezbeđenje, policija? Ako je juče đak uneo u školu 'Vladislav Ribnikar' nož i deca to otkrila pre nego bilo ko drugi, sistem ne funkcioniše i sve se raspada", ukazao je Aleksić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u petak, pošto se informacija pojavila u medijima, potvrdio da je kod jednog učenika škole "Vladislav Ribnikar" nađen nož, ali da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je posetila tu školu i kazala da nije bilo nikakve opasnosti po učenike, da su bezbedni i da su brzo reagovali đaci koji su primetili nož u rancu učenika, školski policajac i direktor.

Teme