Web Analytics
U Beogradu počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića - BetaRS

U Beogradu počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Ekonomija | 26.02.2024 | access_time 11:20
U Beogradu počela rekonstrukcija Trga Nikole Pašića
Foto: Beta/Miloš Miškov

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu počinje danas, ugovorena vrednost radova je 584,3 miliona dinara bez PDV-a, a radovi će biti završeni za sedam meseci, objavila je gradska uprava.

Kako je objašnjeno, rekonstrukcija obuhvata kompletno osavremenjavanje trga, uvođenje naprednih tehnoloških rešenja i poboljšanje kvaliteta života u centru grada.

"Planirani radovi uključuju rekonstrukciju hidrotehničkih i elektroenergetskih instalacija, modernizaciju javne rasvete sa LED tehnologijom, postavljanje novog urbanog mobilijara, kao i izgradnju nove fontane od kamena", rekao je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Petrović je dodao da projekat stavlja naglasak i na ekološku održivost, sa ciljem povećanja zelenih površina i poboljšanja urbanog pejzaža.

Ukupna površina koja podleže rekonstrukciji iznosi 8.156 kvadratnih metara, a od toga značajan deo je predviđen za pešačke zone.

"Početak radova simbolično označava novu fazu u razvoju Beograda, snažno povezujući istorijsku važnost Trga Nikole Pašića sa vizijom moderne, evropske metropole", piše na sajtu Grada Beograda.

Teme