Web Analytics
Visoki zvaničnik KP Kine poziva na podsticanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja - BetaRS

Visoki zvaničnik KP Kine poziva na podsticanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja

Svet | 26.02.2024 | access_time 14:10
Visoki zvaničnik KP Kine poziva na podsticanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja

Vang Huning, visoki zvaničnik Komunističke partije Kine (KPK) pozvao je na čvrste napore za podsticanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja.

Kako prenosi Sinhua Vang koji je i član Stalnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i predsednik Nacionalnog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije izneo je to na sastanku o tajvanskim poslovima održanom u Pekingu u četvrtak i petak, 22. i 23. februara.

Vang je istakao odlučno sprovođenje opšte politike Partije za rešavanje tajvanskog pitanja u novoj eri i odluka i planova Centralnog komiteta KPK o radu koji se odnosi na Tajvan.

Vang je rekao da je prošle godine postignut napredak u odnosima u moreuzu, što je takođe dovelo do konsolidacije i proširenja posvećenosti principu jedne Kine unutar međunarodne zajednice. On je pozvao na jačanje strateške inicijative za potpuno ponovno ujedinjenje Kine.

Ove godine obeležava se 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine i ona je ključna za postizanje ciljeva i zadataka postavljenih u 14. petogodišnjem planu (2021-2025), rekao je Vang, pozivajući na napore da se Posao vezan za Tajvan obavi sa jakim osećajem odgovornosti i misije.

Ističući važnost poštovanja principa jedne Kine i Konsenzusa iz 1992. godine, on je pozvao na unapređenje mirnog razvoja odnosa u moreuzu uz napore da se proširi razmena i saradnja u različitim oblastima, produbi integrisani razvoj na obe strane Tajvanskog moreuza i zajednički promoviše kinesk kulturu kako bi se uspostavile čvršće veze među sunarodnicima.

Vang se takođe založio za "čvrstu ruku" protiv separatističkih snaga nezavisnosti Tajvana i mešanja spoljnih snaga kako bi se očuvao mir i stabilnost u moreuzu, istovremeno naglašavajući podržavanje i jačanje sveukupnog vođstva Partije nad poslovima vezanim za Tajvan.

Sastankom je predsedavao Vang Ji, član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove CK KPK, dodaje Sihnua.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika