Web Analytics
Novica Antić će biti saslušan u prisustvu svog advokata - BetaRS

Novica Antić će biti saslušan u prisustvu svog advokata

Društvo | Izvor: Beta | 27.02.2024 | access_time 09:25
Novica Antić će biti saslušan u prisustvu svog advokata
Foto: Beta

Lider vojnog sindikata Novica Antić, koji je, posle pretresa porodične kuće u Kragujevcu, danas priveden, biće saslušan u Policijskoj upravi Kragujevac u prisustvu  svog advokata Siniše Lunića.

To je potvrdio agenciji Beta advokat Lunić koji očekuje početak davanja izjave u kragujevačkoj policiji.  

On je kazao da mu je poznata kvalifikacija krivičnog dela koji se Antiću stavlja na teret, ali da će kasnije izneti detalje o tome.

Lunić je preneo da je Antić upozoravao da će da dođe do ovoga i da je sve bilo "predvidljivo" imajući u vidu dešavanja poslednjih desetak dana.

Advokat je podsetio na izjave ministra odbrane o sindikatu i da je posle toga bilo pokušaja da se smeni rukovodstvo vojnog sindikata, da bi sada situacija eskalirala privođenjem.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić priveden je na informativni razgovor u Policijskoj upravi Kragujevac  pošto su mu je rano jutros  pretresena porodična kuća u tom gradu, potvrdio je Beti njegov brat Vaso Antić koji je bio jedan od svedoka ove policijske akcije.

Vaso Antić je rekao da je Novica pre odlaska u policiju želeo da se novinarima prenese da iza svega ovoga stoji zloupotrebi državnih institucija preko direktora VBA Djure Jovanića , koji vrši pritisak da se rukovodstvo Vojnog sindikata prisilili da “rade kako im se kaže”, a ne ono što je po zakonu da štite prava zaposlenih.

“Pošto to njima ne odgovara, ni retorika, ni način na koji oni to rade, oni su odabrali ove metode iz Infobirovske metodeiz 1948” rekao je Vaso Antić.

On je rekao i da je Jovaniću mandat istekao 2023. godine i da  zloupotrebljava institucije.

Vaso Antić je potvrdio da se Novica sada nalazi u PU Kragujevac gde očekuje dolazak advokata.

On smatra da će posle obavljenog razgovora uslediti policijsko zadržavanje, odnosno da će biti pritvoren u Novom Sadu,  po  nalogu tamošnjeg tužilaštva, navodno zbog pronevera u Vojnom sindikatu.

 

Teme