Web Analytics
Obradović: Svi smo mi zamenljivi, navijači su snaga i moć Partizana - BetaRS

Obradović: Svi smo mi zamenljivi, navijači su snaga i moć Partizana

Kosarka | Izvor: Beta | 28.02.2024 | access_time 14:40
Obradović: Svi smo mi zamenljivi, navijači su snaga i moć Partizana
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da su Džejms Naneli i Tristan Vukčević pod znakom pitanja za evroligaški meč protiv Efesa i još jednom je istakao da su navijači najveća snaga i moć crno-belih.

Posle tri nedelje pauze, sutra se nastavlja takmičenje u Evroligi, a Partizan će u okviru 27. kola dočekati Efes.

Razgovarajući sa novinarima posle današnjeg treninga, Obradović je rekao da probleme pred ovaj duel imaju Naneli i Vukčević.

"Naneli ima problem sa ramenom, to je nešto što mu se desilo na toj zadnjoj utakmici u finalu Kupa. Danas nije trenirao ni Tristan jer je osetio bol u kolenu. Videćemo sutra kakva će biti situacija", rekao je Obradović.

"Ono što je za nas važno je da smo uspeli da okupimo određen broj igrača u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas. Odradili su jedan trening, to je bilo bitno za nas. Ono koji su se vratili u nedelju su radili na dobar način, prilično posvećeni i sa željom da odigramo sutra dobru utakmicu", dodao je on.

Efes u Beograd stiže sa novim trenerom, Tomislavom Mijatovićem, dugogodišnjim pomoćnikom u tom klubu.

"Igraćemo protiv tima koji ima novog trenera i koji je imao dobre rezultate u poslednjem periodu, sem tog finala Kupa koji su izgubili od Fenerbahčea. Evidentno da su neki igrači dobili nove uloge i da je novi trener veruje igračima koji su tu godinama", rekao je Obradović.

"U odnosu na prvu utakmicu, roster je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili. Oni igraju zaista dobro i pričati o njihovom kvalitetu je suvišno", dodao je trener crno-belih.

Navijači Partizana najavljuju veliku podršku timu u predstojećem meču, a Obradović je još jednom istakao njihov veliki značaj.

"Navijači Partizana su poznati po tome da daju uvek ogromnu podršku igračima i svima nama. Koristim priliku da ih zamolim da podrže tim i igrače i da probamo da iz te energije i onoga što oni daju timu dođemo do dobrog rezultata. To je najvažnije", rekao je Obradović.

"Ovaj klub i postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni, ali ono što je snaga Partizana su navijači. Svi smo mi zamenljivi i ovaj klub će postojati i bez nas, ali su oni ta snaga i najveća moć koju ima Partizan jer su najbolji navijači na svetu", zaključio je on.

Crno-beli meč protiv Efesa dočekuju kao 11. na tabeli sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je turski klub na 15. poziciji sa skorom 11/15.

Utakmica Partizan - Efes na programu je sutra od 20.30 u Beogradskoj areni.

Teme